Tekma košarkarskega Superpokala, s katero se bo uradno začela nova klubska sezona, bo na sporedu v sredo ob 20.00 v Podčetrtku. Pomerili se bosta ekipi Helios Suns in Krka Novo mesto.

vulic3

Za državne prvake, ekipo Helios Suns, ki je v minuli sezoni osvojila tudi Pokal Sixt Alpe Adria, je Superpokal edina še manjkajoča lovorika. Zanjo se bodo borili tretjič v zgodovini tega tekmovanja – v sezoni 2007 in 2008 je bila od njih boljša Union Olimpija.

Trener Helios Suns v pripravljalnem obdobju ni bil popolnoma zadovoljen z ekipo, ki so jo pestile številne poškodbe. “Eden od razlogov za moje nezadovoljstvo je, da nismo do konca dopolnili ekipe. Imamo 12 igralcev, od tega tri mladince, ki hodijo v šolo in lahko trenirajo le popoldne. Če upoštevamo, da nas čakajo nastopi v kar treh ligaških tekmovanjih, je to občutno premalo. Moramo se še dodatno okrepiti, a igralcev na trgu ni veliko, še posebej ne slovenskih. Težave so nam med pripravami povzročale poškodbe, zaradi česar so krajši čas počivali Remekun, Bolčina in Curry. Vse to se je odražalo že na pripravljalnih tekmah, na katerih nismo pokazali ravni igre, potrebne za igranje v ligah, ki nas čakajo.”

Kljub temu Vulić pred obračunom z Novomeščani ostaja optimističen. “Veseli me, da so poškodbe preteklost in da bomo v Podčetrtku popolni. A Superpokal je ena tekma, na kateri favorita ni. S Krko se dobro poznamo, odločala bo dnevna razpoloženost igralcev, navdih. Dali bomo vse od sebe, da razveselimo navijače in osvojimo prvo lovoriko v sezoni. Ko se igra za pokal, so vse težave pozabljene, vsak pokaže vse, kar zna. Videli bomo, če bo v sredo to dovolj.”

O uspehu je prav tako prepričan Luka Vončina. “Pred nami je Superpokal. Obračuna s pokalnimi prvaki minule sezone, Krko, se izjemno veselimo. Mislim, da sta obe ekipi tudi v tej sezoni zelo dobri. Naše moštvo je pripravljeno, v boj za prvo lovoriko se podajamo z visokimi ambicijami. Naredili bomo vse, da superpokalno lovoriko prvič pripeljemo v Domžale.”

Za Helios Suns pa to ne bo edina tekma ta teden, saj bodo izbranci Jakše Vulića v soboto ob 18.00 začeli nastope v Pokalu Sixt Alpe Adria, ki so ga v minuli sezoni tudi osvojili. Na prvem gostovanju jih pričakujejo košarkarji Arkadia Trainskirchen Lions.

SUPERPOKAL SLOVENIJE, PODČETRTEK

Sreda, 28. septembra, ob 20.00
HELIOS SUNS : KRKA NOVO MESTO (prenos na TV Slovenija 2)

Navijači domžalskega Heliosa si vstopnice za tekmo Superpokala lahko še vedno zagotovite na prodajnih mestih Eventima ali preko spleta tukaj.

Prav tako pa so še vedno na voljo tudi sezonske vstopnice, ki si jih lahko po akcijskih cenah zagotovite le še do 1. oktobra! Več o nakupu si lahko preberete tukaj.