Vračamo okolju

Mavrični nasmeh – Družbena odgovornost vedno bolj postaja eden izmed ključnih smotrov delovanja športnih kolektivov. To nam narekuje tako statut društva kot tudi duh časa, v katerem se družba sooča z raznolikimi ovirami. Helios Suns Domžale ob podpori generalnega pokrovitelja Kansai Helios aktivno nastopa tudi na tem področju ter se trudi okolju vrniti tisto, kar se od dvakratnih državnih prvakov in športnega društva, kjer skupaj vadi ali z njim tako ali drugače sodeluje blizu 1000 deležnikov, tudi pričakuje.

Sunsi s čisto pravo lastno knjigo.

Pri Sunsih se želimo držati statuta našega društva tudi v tisti najbolj primarni ustanovni obliki, ki nam med drugim narekuje: “Dejavnosti Košarkarskega kluba Domžale je razvijanje košarkarske igre, povezovanje članov in vzgoja in izobraževanje v vseh oblika športnega delovanja.”

Osnovne misije Mavričnega nasmeha so:

  1. pomagati s finančnimi in materialnimi donacijami najbolj ogroženim mladim
  2. omogočati boljšo vključenost v družbo ljudem s posebnimi potrebami
  3. osveščati okolje glede pomembnosti čistega okolja in ekoloških problemov
  4. vračati otroke in mladino nazaj na igrišča in v dvorane – stran od ekranov

 

 

 

 

Do lažjega šolanja od doma s prodajo karikatur.

Mavrične nasmehe na obraze najmlajših skušamo pričarati z vključevanjem naših članskih košarkarjev, trenerjev in posebnih gostov sprva v aktivnosti lastne šole košarke, nato z obiski lokalnih osnovnih šol, vrtcev in društev, ki jih bomo obenem povabili k ogledu naših domačih tekem. Za njih bomo organizirali košarkarske delavnice, v katerih bodo lahko aktivno sodelovali in svojo vlogo našli tudi tisti, ki jim košarka sama niti ne pomeni rdeče niti življenja.

Mavrični nasmeh je včasih najlažje pričarati tistim, ki so včasih v naši družbi zardi svojih posebnih potreb še kako zapostavljeni ali celo zasmehovani. Prav to priča o njihovi posebni iskrenosti. Na omenjenem področju bomo sodelovali s Specialno Olimpijado Slovenije v okviru naših tekem in z akcijami izven samega parketa. V Domžalah bomo dali pozornost tudi košarkarjem na vozičkih, naglušnim in gluhim košarkarjem in športu slepih in slabovidnih.

 

 

 

 

Vrnitev na igrišča – s prodajo koledarjev.

Že več sezon sodelujemo tudi pri osveščanju pomembnosti pravočasnega odkrivanja rakavih obolenj, pri čemer smo se povezali z organizacijama Europa Donna in Movember Slovenija.

Za pomoč pri izvedb projektov se lahko zahvalimo tudi Zvezi prijateljev mladine Domžale in številnim podpornikom iz vrst pokroviteljev in staršev naših mladih košarkarjev.

Težko je kdo nasmejan brez čistega zraka in okolja kot takega. V ta namen se bomo skupaj z našimi košarkarji, trenerji in klubsko upravo aktivno udeleževali z ekologijo povezanimi projekti naše občine. Osveščati na prvem mestu pomeni postavljati zglede. Zato nas ne bo sram za dan prevzeti vloge čistilke naše dvorane ali komunalnega delavca v naši občini. Tudi na tem področju bomo sledili smernicam ter se vključevali v dejavnosti našega generalnega sponzorja, ki kot družbeno odgovorno podjetje sledi najstrožjim ekološkim standardom in podpira naložbe v zdravje, varnost in okolje kot pomembne vzvode za trajnostni napredek.

 

 

 

Podarjamo športno obutev.

Ena izmed naših novih akcij, ki vključuje tako članske igralce kot vse košarkarje in trenerje mlajših kategorij je tudi akcija “Podarim”, s katero v klubu zbiramo še uporabne (seveda času primerno razkužene) športne copate, ki še lahko pridejo prav uporabniku “iz druge roke”. Več o akciji in kako lahko v njej sodelujete tudi sami, lahko najdete na TEJ POVEZAVI.

 

 

 

 

 

Manj ekranov, več igrišč!

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns Domžale: »Družbena odgovornost postaja pomemben steber delovanja vsake moderne športne organizacije. Helios Domžale to brez dvoma je. S projektom Mavrični nasmeh želimo še povečati svojo tradicionalno povezanost z okoljem, občino in zvestimi pokrovitelji, zlasti pa iskreno osrečiti in po najboljših močeh pomagati tistim, ki to najbolj potrebujejo. Naš fokus bodo tako otroci, osebe s posebnimi potrebami in ekološko načeto okolje, v katerem delujemo.«

Več o knjigi Višina ni dovolj 2018

Več o akciji Izkušenih 5 2021-2022

Več o akciji Koledarji 2021-2022