Domžalčani, ki so se pred dnevi veselili svojega drugega naslova državnih prvakov, so začeli gledati v prihodnost in izkoriščati potencial, ki ga premore lasten mladinski pogon. Svojo prvo profesionalno pogodbo je s klubom podpisal mladinski reprezentant Matic Vesel.

600x420_dsc_8967

18-letni košarkar, ki se s svojimi 205 cm celo najbolje znajde na zunanjih položajih, je v zadnji sezoni, poleg igranja v mladinski ekipi Sunsev, okušal tudi slast članske košarke, saj je v 3. SKL uspešno nastopal za Helios Suns mlade, v zaključku sezone pa je dočakal tudi priložnost treninga s prvim članskim moštvom ter dobil celo nekaj minut igre v Ligi Nova KBM.

Otrok domžalskega kluba, ki je s svojimi selekcijami osvajal naslove v pionirskih in kadetskih tekmovanjih, nosil pa je tudi že dres kadetske in mladinske reprezentance, je s klubom sklenil 4-letno pogodbo. “To je zame velik korak naprej, tak preboj v člansko ekipo je želja vsakega mladega košarkarja. Res sem vesel, da se je uresničila obojestranska želja, da ostanem v domačem klubu, ki je letos osvojil celo naslov državnega prvaka. Me pa to spet postavlja na začetek, saj je zdaj na meni, da delam še več in da si z garanjem in dokazovanjem na treningih poskušam izborit članske minute,” je ob podpisu povedal Matic, ki pa vseeno gleda le eno stopničko dalje. “Zdaj si moram najprej izborit mesto v mladinski reprezentanci, ki jo letos poleti čaka evropsko prvenstvo divizije A v Turčiji, avgusta pa bomo potem več razmišljali o članski košarki.”

V klubu se trudijo, da Matic ne bi ostal osamljen primer, saj je postalo jasno, da eden najboljših mladinskih pogonov v Sloveniji premore še kar nekaj zanimivih košarkarskih potencialov.