Po Maticu Veselu je pogodbo s klubom podpisal še en perspektiven košarkar domžalske generacije 1998. 4-letno zvestobo klubu je namreč obljubil tudi 18-letni Aljaž Bratec.

bratec3

192 cm visok košarkar, ki lahko zaigra na obeh branilskih položajih, ima za sabo naporno sezono, v kateri se je kar dvakrat vračal po poškodbi zloma stopalnice. A se je ob koncu sezone več kot uspešno vrnil na parket in je zdaj že med kandidati za mladinsko reprezentanco, ki jo letos poleti čaka evropsko prvenstvo U18 divizije A. Glede na potencial, ki ga premore, je bila odločitev, da svojo prvo profesionalno pogodbo sklene s svojim domačim klubom, v Domžalah sprejeta z veliko odobravanja.

“Po Maticu smo uspeli v resnost ideje, da želimo našim mladim košarkarjem ponuditi možnost dokazovanja v prvi članski ekipi, prepričati tudi Aljaža, ki je že od malih nog član našega kluba. Verjamem, da je pred njim svetla prihodnost, in ker je vajen trdega dela, ne dvomim, da si bo uspel izboriti pravo mesto tudi v naši najmočnejši ekipi,” je povedal predsednik kluba Aleš Klavžar.

“Mislim, da si vsak mlad košarkar želi zaigrati za člansko ekipo svojega kluba. Zato sem res vesel za izkazano zaupanje vodstva kluba in ponujeno priložnost. Hkrati pa vem, da s tem nisem še nič naredil oz. dosegel in da si bo treba vsako člansko minuto prigarati na treningih,” pa je ob podpisu povedal Aljaž Bratec, ter tako postal drugi mladinec kluba, ki je v teh dneh sklenil večletni dogovor s Heliosom, upamo in verjamemo pa, da ne tudi zadnji.