Potem, ko je predlani odigral fantastično sezono ob preboju Helios Sunsev v polfinale državnega prvenstva ter bil nato celo na pragu podpisa pogodbe z NBA ekipo Phoenix Suns, se ljubljenec domžalskega občinstva, Američan Kyle Casey, vrača nazaj v Domžale!

kyle_casey

25-letni Kyle Casey, ki je predlansko sezono v domžalskem dresu končal s povprečjem 12,4 točk in 7,1 skokov, na slovenskem All Starsu pa zlahka osvojil naslov “naj zabijalca”, je lani igral v NBA D-League za podružnično ekipo Sunsev, Bakersfield Jam, v prihodnji sezoni imenovano Northern Arizona Suns, in v povprečju dosegal po 8,0 točk in 4,9 skokov na tekmo. 201 cm visoki Casey, ki lahko igra tako na položaju krila, kot krilnega centra, se v Domžale vrača vsaj za prihodnjo sezono.

“Če smo kdaj imeli igralca, ki je imel poleg košarkarskih kvalitet tudi izredno povezanost z zahtevno domžalsko publiko, je bil to Kyle Casey. Že lani, potem ko mu ni uspelo dobiti mesta v Phoenixu, smo bili v kontaktih, letos pa se je ta možnost ponovno odprla in zagrabili smo jo z obema rokama. Domžalski navijači si zaslužijo tako atraktivnega košarkarja, mi pa nanj gledamo kot izreden doprinos na krilnem položaju, tako v napadu, kot tudi v obrambi. Verjamem, da bo naše ponovno sodelovanje vsaj tako uspešno, če ne celo uspešnejše, kot prvo,” je ob podpisu pogodbe s Caseyem povedal predsednik kluba Aleš Klavžar, ki bo v kratkem obelodanil tudi vse tekmovalne smeri Helios Sunsev v prihodnji sezoni, Kyle pa vse domžalske navijače toplo pozdravlja in pravi: “I’m happy to be back in Domžale!” (Vesel sem, da se vračam v Domžale!)