Po žrebu v Münchnu je jasno, s kom se bodo Helios Sunsi pomerili v novoustanovljeni Ligi prvakov. Pet ekip je že znanih, med njimi tudi turški Banvit z Gašperjem Vidmarjem in trenerjem Sašom Filipovskim, še dve se skupini A priključita iz kvalifikacij.

draw_groups

Žreb je določil, da Domžalčane čakajo tudi izredno atraktivni nasprotniki, saj sta v Skupini A Lige prvakov med drugimi tudi turški Banvit s slovenskim reprezentantom Gašperjem Vidmarjem ter trenerjem Sašom Filipovskim in zmagovalec zadnje sezone FIBA Europe Cupa, nemški Fraport Skyliners iz Frankfurta. Poleg njiju so tu še grški Aris, pa serijski, zdaj že 13-kratni zaporedni češki državni prvak Nymburk ter “francoski” AS Monaco Basket. Iz kvalifikacij se bosta v skupino uvrstili še dve moštvi, najboljši izmed četvorke Donar Groningen (Niz), Tartu Rock (Est), Bakken Bears (Dan) ter Dinamo Sassari (Ita) in najboljši izmed trojke Rilski Sportist (Bol), Ironi Nahariya (Izr) ter Tsmoki-Minsk (Blr), za katerega še vedno igra eden najboljših tujcev, ki so kadarkoli nastopali za domžalski Helios, Aleksej Laškevič!

“Danes smo pravzaprav šele dojeli, da gre resnično za zgodovinski dogodek za naš klub. Že samo dejstvo, da smo se ob vseh teh velikanih uvrstili direktno v skupinski del tekmovanja, da izpuščamo kvalifikacije, je neverjetno, zdaj pa smo dobili še izredno aktraktivno skupino, ki bo nadvse mamljiva tudi za naše navijače. Smo izredno ponosni, da smo del teh košarkarskih velikanov in predvsem, da smo del zgodovinske prve sezone novega tekmovanja, košarkarske Lige prvakov,” je po žrebu povedal predsednik košarkarskega kluba Helios Suns, Aleš Klavžar ter omenil še eno zanimivo dejstvo, ki bo razveselilo predvsem navijače. “Fiba se zavezuje, da bodo vse tekme, doma in na tujem, prenašane v živo. Tako nas bodo lahko navijači brez težav spremljali tudi v Turčiji, Franciji in v preostalih evropskih državah.”

Tekmovanje se prične 27. septembra, s prvimi tekmami kvalifikacij, skupinski del tekmovanja pa se začenja 18. oktobra.