Člansko moštvo Helios Suns se še naprej z veliko vnemo pripravlja na novo sezono, ki bo v Domžale prinesla nove izzive. Na treningih Jakše Vulića se poti tudi Luka Vončina, ki je bil v zadnji, šampionski sezoni eden najpomembnejših členov domžalske ekipe.

voncina_boncina

Skozi redni del sezone je imel obilico težav s poškodbami, saj je lahko odigral le devet izmed 26 tekem. A nato je stisnil zobe v trenutkih, ko je bilo to najbolj potrebno. Svoje znanje in neizmerno borbenost je pokazal v četrtfinalu in polfinalu Lige Nova KBM, ko so Sunsi z 2:1 v zmagah najprej izločili Rogaško, za tem pa še Krko. Ljubljančan je na teh šestih srečanjih k uspehom v povprečju prispeval po devet točk.

Branilec je po koncu sezone nekaj tednov izkoristil za zaslužen oddih, nato pa se že sam začel pripravljati na nove košarkarske dogodivščine. “Nekaj tednov sem si vzel prosto, da sem dokončno saniral poškodbe, ki so se pojavljale skozi sezono. Nato sem se začel pripravljati s tekom in v fitnesu. Dva tedna pred začetkom priprav s Helios Sunsi sem začel še s košarkarskimi treningi,” pove Ljubljančan, ki bo konec decembra dopolnil 25 let.

Naslov državnega prvaka je bil zanj poseben dogodek, saj se mu je uspelo do takšnega uspeha dokopati prvič na njegovi športni poti. “Po uspešnem zaključku sezone sem si vzel tudi nekaj časa za praznovanje, a se pri tem nisem dolgo zadrževal. Hitro je potrebno najti motive za delo v novi sezoni!”

In teh bo v sezoni 2016/2016 zagotovo veliko. Helios Sunsi bodo kot edina slovenska ekipa nastopili v novoustanovljeni Ligi prvakov. Poleg tega bodo branili naslov državnega prvaka in zmagovalca Pokala Sixt Alpe Adria, tekmovali pa bodo tudi v Pokalu Spar. Začetek sezone jih bo pričakal na tradicionalnem slovenskem Superpokalu, na katerem se bodo 28. septembra v Podčetrtku pomerili s Krko.

Deset dni bo boju za superpokalno lovoriko se bodo podali v boje Lige Nove KBM, kjer jih v uvodnem kolu čaka obračun s Tajfunom. “Lahko rečemo, da smo v državnem prvenstvu favoriti. Igralci smo prepričani, da lahko ponovimo uspeh. V novi sezoni gremo po nov naslov!” še doda Luka, ki ima tudi pred novo sezono najvišje cilje.

Zagotovo bo vse lažje ob bučni podpori navijačev. Sezonske vrstopnice bodo po posebej ugodnih cenah preko klubske strani na voljo kmalu.