22-letni Tomaž Bolčina je v Domžalah za mlajše selekcije igral v sezonah 2010/11 in 2011/12, ob tem pa pri takratnem trenerju Zmagu Sagadinu okusil tudi že nekaj članskih minut, nato se je za tri sezone preselil k novomeški Krki, zadnje leto pa je prebil pri Tajfunu v Šentjurju. Zdaj se ponovno vrača k Helios Sunsem!

tomaz_bolcina

Tisti pravi ljubitelji košarke v Domžalah se zagotovo še dobro spomnijo 17. decembra 2011, ko je Helios v ABA Ligi gostoval pri mogočnem Maccabiju v Tel Avivu, sicer tudi visoko izgubil, a se je na tisti tekmi prvič na odprti sceni predstavil takrat šele 17-letni Tomaž Bolčina, ki je proti evropskemu velikanu dosegel 11 točk, vključno s potezo tekme, zabijanjem preko ogromnega Sofa Schortsanitisa. Po tisti sezoni so se poti Tomaža in Heliosa žal ločile, saj se je Primorec preselil v dolenjsko prestolnico. V treh letih pri Krki je dvakrat postal državni prvak, a je v želji po večji vlogi na parketu, pred zadnjo sezono prestopil v Šentjur k Tajfunu, za katerega je v slovenski ligi v dobrih 18 minutah na tekmo dosegal po 7,8 točk in 3,4 skoke na tekmo, še malo boljše številke pa so ga krasile tudi v Ligi ABA (18,9 minut, 9,1 točk, 4,6 skokov na tekmo).

206 cm visok košarkar, ki lahko zaigra na obeh centrskih položajih, je nekdanji reprezentant vseh mlajših starostnih kategorij, letos pa je bil s strani selektorja Igorja Kokoškova vpoklican tudi na priprave slovenske članske reprezentance, ki pa jih je včeraj zaključil. Po nekaj dneh odmora se bo že priključil novim soigralcem v Domžalah.