Branilci naslova prvaka Lige Nova KBM in Pokala Sixt Alpe Adria, košarkarji članske ekipe Helios Suns, so danes uradno začeli s pripravami na novo sezono, v kateri bodo igrali v štirih tekmovanjih, poleg omenjenih še v Pokal Spar in novoustanovljeni FIBA Ligi prvakov.

????????????????????????????????????

Na prvem treningu v Športni dvorani Domžale se je zbralo devet igralcev in celoten štab, medtem ko trener Jakša Vulić s pomočnikoma Dejanom Jakaro ter Klemnom Zaletelom še čaka na prihod Brandyna Curryja in Gabra Ožegoviča, ki se bosta ekipi po dogovoru pridružila v prihodnjih dneh. Vodstvo kluba v sodelovanju s trenerjem še vedno išče še enega košarkarja, s katerim bi zaokrožili kadrovanje članske ekipe.

V moštvu so glede na minulo sezono ostali Simo Atanacković, Aljaž Bratec, Djordje Lelić, Jure Močnik, Gaber Ožegovič, Matic Vesel in Luka Vončina, ekipi se je iz Rogaške pridružil peti skakalec državnega prvenstva Cory Remekun, po štirih letih se je v Domžale vrnil center Tomaž Bolčina, po enem pa ljubljenec domžalskega občinstva Kyle Casey, ki znova napoveduje atraktivna zabijanja. Poleg Remekuna bo edini novinec v Domžalah tako 25-letni organizator igre Curry, ki je igral za Harvard, nizozemski Shoeters in nemški Bremerhaven.

Prvi trening, ki je minil v prijetnem vzdušju, so si ogledali številni najmlajši košarkarji KK Helios in ŽKD Ledita ter ostali ljubitelji domžalskega kluba. Ti so lahko z igralci tudi poklepetali, se z njimi fotografirali in pridobili avtogram ali dva, v živo pa so si lahko ogledali tudi oba v minuli sezoni osvojena pokala – za naslov prvaka Lige Nova KBM in Pokala Sixt Alpe Adria. Podobnih akcij bo tudi to sezono veliko, saj želi klub še naprej veliko poudarka dajati na povezovanju z navijači, brez katerih si uspehov Helios Suns verjetno ne zna predstavljati nihče.

Dvakratni državni prvaki bodo prvo pripravljalno tekmo odigrali 26. avgusta, v Domžalah, proti Trstu, prva uradna pa jih čaka 28. septembra, ko bo v Podčetrtku na sporedu dvoboj proti Krki za Superpokal Slovenije, edino domačo lovoriko, ki je Helios Suns še ni osvojil. Razpored ostalih pripravljalnih tekem bo znan v kratkem, že zdaj pa je znano, da bo prva v Ligi prvakov, novoustanovljenem tekmovanju FIBA, v katerem bo Helios Suns edini slovenski predstavnik, 19. oktobra, v Športni dvorani Domžale, tekmec pa veliki grški Aris iz Soluna.

Jakša Vulić, trener članske ekipe Helios Suns:

“Kljub temu, da je za nami prvi trening pred novo sezono, še nismo v popolni postavi, še vedno namreč iščemo enega strelca in čakamo na prihod Curryja in Ožegovića. Kot vsak trener želim, da bi se vse to zgodilo čim prej, že zdaj pa lahko povem, da bo naša ekipa v novi sezoni zagotovo še bolj kakovostna, kot je bila v prejšnji. Čaka nas igranje v FIBA Ligi prvakov, v kateri smo dobili težke tekmece z nekajkrat višjimi proračuni, zato menim, da v evropskem merilu fantom ne smemo postavljati imperativov. Najpomembneje bo pokazati, da smo konkurenčni in priti do čim več zmag, v domačih tekmovanjih, torej v Ligi Nova KBM in Pokalu Spar, pa bo situacija precej drugačna. Tiho bomo prešli v vlogo favorita in upam, da jo bomo tudi upravičili ter poskušali osvojiti pokalni in državni naslov.”

Jure Močnik:

“Najprej je potrebno sestaviti ekipo do konca, nato pa določiti cilje, ki jih bosta, kot vselej, postavila vodstvo kluba in strokovni štab. Vseeno je jasno, da bomo poskusili kar se da ponoviti lansko sezono, že zdaj pa lahko vsem navijačem obljubim, da se bomo fantje na vsaki tekmi borili po najboljših močeh.”

Luka Vončina:

“Čeprav je bilo še pred kratkim lepo proslaviti vse uspehe, pa je zdaj potrebno iskati novo motivacijo na novo sezono. Lahko rečemo, da je Helios Suns favorit v domačih tekmovanjih in tudi igralci smo prepričani v to, da lahko ponovimo zgodbo z lanske sezone in gremo po naslov državnega prvaka. Mislim, da smo košarkarji na te priprave prišli dokaj dobro pripravljeni, imamo pa pred seboj še veliko dela, da bomo pripravljeni na novo sezono.”