Helios Suns so pripravljalni del uradno pričeli v ponedeljek, 8. avgusta, ko je bil prvi trening odprt tudi za javnost oz. za novinarje ter predvsem domžalske navijače. Obisk je bil presenetljiv, predvsem pa smo se razveselili številnih navdušenih obrazov mladih košarkarjev in košarkaric. Ljubljenec domžalskega občinstva, Kyle Casey, se je vrnil v Domžale. Po izjemno uspešni sezoni 2014/15, v kateri so se Helios Sunsi zavihteli v polfinale državnega prvenstva, se mu je pripetilo marsikaj zanimivega.

Američanu so se za kratko uresničile sanje vsakega košarkarja. Igralec, ki lahko zaigra na obeh krilnih položajih, si je v rodnih Združenih državah Amerike izboril mesto v NBA ekipi Phoenixa, s katero je v predsezoni preživel mesec dni. Nato so se njihove poti razšle. A ne čisto povsem. Kyla je namreč v svoje vrste zvabilo moštvo Bakersfield Jam, ki je podružnična ekipa zasedbe iz Arizone v tamkajšnji razvojni ligi. V njenem dresu je preživel celotno minulo sezono. Na 50 tekmah, izmed katerih jih je več kot polovico (27) začel v prvi peterki, je v dobrih 24 minutah dosegal po osem točk, slabih pet skokov in 1,7 podaje. Podobno kot v dresu Helios Sunsev, je tudi ameriške navijače navduševal z atraktivnimi zabijanji.

Od ponedeljka dalje pa znoj znova preliva v domžalski dvorani, tokrat pod vodstvom Jakše Vulića, ki je pred nekaj meseci Domžale pognal v delirij in Helios Sunse popeljal do drugega naslova državnega prvaka v zgodovini. “Vesel sem, da sem se lahko vrnil v Domžale. V tej sezoni bomo znova imeli dobro ekipo. Želim si, da zberemo čim več zmag!” uvodoma pove diplomant ugledne Univerze Harvard, kjer je študiral sociologijo. V Slovenijo se je vrnil močno motiviran in željan dokazovanja. “Vsakič, ko stopim na igrišče, si želim zmagati! Če bomo trenirali in igrali po dogovorih, potem smo lahko izjemno uspešna ekipa,” še dodaja.

Kyle je poznan kot izjemno atletski igralec. Njegova zabijanja so tribunam tedanje Hale Komunalnega centra večkrat jemale dih. Da mu tedaj v Sloveniji ni bilo primere, je dokazal tudi na All-Stars tekmi. Četudi je v dvorano Stožice, zaradi zamud pri poletih ob povratku iz domovine, prispel direktno z letališča, ga to ni ustavilo. Več kot suvereno je pometal z vso konkurenco ter postal najboljši zabijalec.

In koliko zabijanj bo uprizoril na tekmah te sezone? “Čim več!” kot iz topa v smehu izstreli Kyle in obenem dodaja: “Navijače bom skušal s svojimi potezami le še dodatno podžgati, da bodo tribune domžalske dvorane še bolj glasne, kot so sicer!” Ni kaj, v Domžalah se obeta nova sezona tekem, na katerih boste navijači zagotovo prišli na svoj račun.

Naj vam za konec samo še namignemo, da bodo kaj kmalu naprodaj sezonske vstopnice. V novi sezoni bomo nastopali kar v petih različnih tekmovanjih. Začeli bomo s slovenskim Superpokalom v Podčetrtku, temu pa bodo sledili nastopi v ostalih tekmovanjih – FIBA Ligi prvakov, Ligi Nova KBM, Pokalu Sixt Alpe Adria ter Pokalu Spar. Že zdaj vljudno vabljeni na tribune domžalske dvorane. In ne pozabite. Helios Sunsi igrajo zaradi vas. Brez vas – ni nas!