V Slovenj Gradcu se danes začenja tradicionalni mednarodni turnir U14 Slovenia Ball, ki je namenjen reprezentančnim selekcijam do 14 let. Na Koroškem bo do nedelje nastopalo 15 izbranih vrst, od tega sedem fantovskih. Seveda tudi to leto barve Slovenije branijo predstavniki Helios Sunsev.

????????????????????????????????????

Od naših mladih košarkarjev je bil na Slovenia Ball vabljen Urban Cunja, v vlogi trenerja ekipe Slovenija beli pa je vodja našega pionirskega pogona in Šole košarke, Gašper Papež. Fantje so s kratkimi pripravami začeli v ponedeljek, Urban pa je imel žal to nesrečo, da se je na drugem treningu poškodoval (prepona) in bo po vsej verjetnosti moral izpustiti turnir. Načeloma, ju prva tekma čaka danes ob 13.30, nasprotnik pa bo reprezentanca Črne gore. V petek sledita tekmi z Madžari (ob 9.30) in Hrvati (ob 15.30), v soboto z Makedonci (ob 9.30) in Španci (ob 15.30), vrhunec pa bo sledil v nedeljo, ob 13.30, ko se bodo beli na velikem derbiju zoperstavili drugi slovenski zasedbi, Slovenija zeleni.

Gašper Papež:

“Turnir Slovenia Ball je prvo spoznavanje mladih košarkarjev in košarkaric z reprezentančno košarko. Lovljenje rezultata ni v ospredju, ampak se želi vsem skupaj predstavit in približat malo bolj resno reprezentančno udejstvovanje, kot nekakšen uvod v njihova bodoča reprezentančna leta. Seveda se gre v vsaki tekmi na zmago, vendar pa je najbolj pomembno, da otroci uživajo in pa začutijo odgovornost, ki jo prinaša igranje v dresu Slovenije.”

Obema našima predstavnikoma želimo obilo sreče!