Dan, ko bodo Helios Suns kot edina slovenska ekipa začeli nastope v premierni sezoni košarkarske Lige prvakov, se nezadržno bliža. V petek so se na obisku v Domžalah mudili predstavniki FIBA, ki so si ogledali domžalsko dvorano, kjer bodo igrane tekme, ter oba hotela, ki bosta namenjena nastanitvi gostujočih ekip in sodnikov.

champions_league

FIBA je v domžalski dvorani poleg vseh ostalih zadev preverila tudi infrastrukturo, namenjeno TV produkciji. Krovna košarkarska organizacija, ki novonastalemu tekmovanju posveča ogromno pozornosti in je vanj vložila kar nekaj finančnih sredstev, bo namreč zagotavljala prenose prav vseh tekem, a trenutno še ni znano na kateri televiziji.

Poleg tega se pri FIBA izjemno trudijo, da bi bili v čim boljših odnosih s klubi, ki bodo sodelovali v njenem tekmovanju. Po ogledu predstavniki krovne košarkarske zveze niso imeli pripomb na videno in izrazili prepričanje, da bo košarkarski klub iz Domžal zelo pripomogel v promociji, izboljšavam ter rasti lige.

Helios Suns sicer z nastopi v Ligi prvakov začenja v torek, 18. oktobra. V uvodnem kolu bo v Domžalah gostoval 10-kratni grški prvak Aris. V skupini A bo poleg kluba z Thessalonika nastopalo še kar nekaj atraktivnih imen. Tekmeca Heliosa bosta med drugimi tudi turški Banvit, ki ga vodi Sašo Filipovski, zanj pa bosta igrala slovenska reprezentanta Gašper Vidmar in Edo Murić, ter zmagovalec zadnje sezone FIBA Europe Cupa, nemški Fraport Skyliners iz Frankfurta. Tu je še serijski, zdaj že 13-kratni zaporedni češki državni prvak Nymburk ter “francoski” AS Monaco Basket. V borbi za zadnji mesti v omenjeni skupini prvega dela ostajata dve trojici. Prvo sestavljajo Donar Groningen (Nizozemska), Tartu Rock (Estonija) in Bakken Bears (Danska), drugo pa Rilski Sportist (Bolgarija), Ironi Nahariya (Izrael) ter Tsmoki-Minsk (Belorusija), za katerega še vedno igra eden najboljših tujcev, ki so kadarkoli nastopali za domžalski Helios, Aleksej Laškevič!

LIGA PRVAKOV, SKUPINA A:

1. kolo, torek, 18. oktobra:
HELIOS SUNS : ARIS

2. kolo, sreda, 26. oktobra:
AS MONACO : HELIOS SUNS

3. kolo, torek, 1. novembra:
HELIOS SUNS : FRAPORT SKYLINERS

4. kolo, torek, 8. novembra:
HELIOS SUNS : DONAR/TARTU/BAKKEN

5. kolo, torek, 15. novembra:
RILSKI/TSMOKI/NAHARIYA : HELIOS SUNS

6. kolo, sreda, 23. novembra:
HELIOS SUNS : BANVIT

7. kolo, torek, 29. novembra:
ČEZ NYMBURK : HELIOS SUNS

8. kolo, sreda, 7. decembra:
ARIS : HELIOS SUNS

9. kolo, torek, 13. decembra:
HELIOS SUNS : AS MONACO

10. kolo, sreda, 21. decembra:
FRAPORT SKYLINERS : HELIOS SUNS

11. kolo, torek, 3. januarja:
DONAR/TARTU/BAKKEN : HELIOS SUNS

12. kolo, torek, 10. januarja:
HELIOS SUNS : RILSKI/TSMOKI/NAHARIYA

13. kolo, torek, 17. januarja:
BANVIT : HELIOS SUNS

14. kolo, sreda, 25. januarja:
HELIOS SUNS : ČEZ NYMBURK