Do uvoda v novo sezono zasedbo Heliosa Suns loči še slab mesec. Igralci so pod vodstvom Jakše Vulića v ponedeljek stopili v četrti teden priprav. Na njegovih treningih se mudi tudi novinec Tomaš Kyzlink (195 cm, 1993).

tomas_kyzlink

Nov obraz v Domžale prihaja iz italijanske druge lige. Češki branilec je s klubom sklenil enoletno sodelovanje. 23-letni košarkar je zadnje tri sezone igral za zasedbo iz Treviglia in v povprečju dosegal po 12,9 točke, 4,7 skoka in 2,3 podaje na srečanje. Pred tem je sezono preživel v nižjih španskih ligah, svojo športno pot pa je začel v Pragi.

Bil je član vseh mlajših reprezentančnih selekcij Češke. Z izbrano vrsto do 20 let je leta 2012 osvojil srebrno medaljo v diviziji B, leto za tem pa med evropsko elito dosegal 15,1 točko, 4,3 skoka in 2,3 podaje na tekmo. Obračun prvega dela s Slovenijo, za katero je tedaj igral tudi Tomaž Bolčina, in ga je slednja dobila s 78:72, je končal pri 21 točkah in petih skokih.

Kyzlink je za Helios Suns že odigral prvo pripravljalno tekmo. Minuli petek je proti zasedbi iz Trsta dosegel 14 točk. Naslednji preizkus ga z ekipo čaka ta konec tedna proti Mitteldeutscherju Weissenfelsu.

Jakša Vulić, glavni trener Heliosa Suns:

“Igralske karakteristike Tomaša Kyzlinka so to, kar mi iščemo, poleg tega pa je tudi primeren za proračun, ki ga imamo na voljo za sestavo ekipe. Je dober strelec, ki ima točke praktično v rokah, igra dovolj čvrsto obrambo in je za igralca na tem igralnem mestu tudi dokaj dober v skoku. Je mlad in ambiciozen košarkar, zato menim, da je zanj Helios Suns odlična sredina, mi pa bomo prav tako z njim dobili veliko.”