urban_oman

Krilni košarkar je svojo športno pot začel v Šenčurju, jeseni 2014 pa prestopil v Domžale. V minuli sezoni je igral za ekipo Helios Suns mladi v 3. SKL in na 22 tekmah v povprečju dosegal po 9,2 točki. Podoben točkovni izkupiček (9,8 točke) je beležil tudi v državnem prvenstvu do 19 let.

Oman je član reprezentance košarke 3×3 do 18 let, s katero je letos nastopil na svetovnem prvenstvu v Astani ter uspešno prestal kvalifikacije za evropsko prvenstvo. To bo letos med 9. in 11. septembrom potekalo v madžarskem Debrecenu. Vabljen je bil tudi na priprave reprezentance U18 v dvoranski košarki, a se je odločil, da preostanek poletja nameni zaključku šolskih obveznosti.

Že na koncu minule sezone je v dresu članske ekipe prve minute za dokazovanje dobil tudi Gaber Ožegovič, kateremu sta vodstvo kluba in trener Vulić želela v novi sezoni nameniti še več priložnosti. Žal Ožegovič, ki je k Helios Suns prišel leta 2013, zapušča klub in bo svojo športno pot nadaljeval v drugi sredini.

Pred domžalskim moštvom bodo v tej sezoni številni izzivi. Že konec septembra (28.) ga čaka prva borba za lovoriko, slovenski Superpokal, edino domačo lovoriko, ki je Helios Suns v svojih vitrinah še nimajo. Na tekmi v Podčetrtku bo nasprotnica Krka. Tri dni za tem bo Helios Suns z gostovanjem pri Arkadii iz Avstrije začel nastope v pokalu Sixt Alpe Adria. Osmega oktobra se nato začenja Liga Nova KBM, v Domžalah bo gostoval šentjurski Tajfun, 18. istega meseca pa ekipo doma proti 10-kratnemu grškemu prvaku Arisu čaka debi v Ligi prvakov.