Začetek nove klubske sezone se nezadržno bliža. Košarkarje Helios Suns do prve uradne tekme nove sezone loči natanko teden dni, saj se bodo v sredo, 28. septembra, v Podčetrtku podali v boj proti novomeški Krki za superpokalno lovoriko.

ekipa2

Za izbranci Jakše Vulića je pestro pripravljalno obdobje. Ekipa, ki je v primerjavi z minulo sezono doživela precej sprememb, je v dobrih šestih tednih treningov opravila veliko dela, a se pri tem ne misli zaustaviti. “Do sedaj smo vse oddelali po načrtu, a imeli obilo težav s poškodbami. Na trenutke zato nismo trenirali ravno tako, kot bi si želeli,” uvodoma pove Vulić. Hrvaški strokovnjak na klopi Domžalčanov, ki so ga stanovski kolegi pri Zvezi košarkarskih trenerjev Slovenije pred dnevi izbrali za najboljšega trenerja Lige Nova KBM v minuli sezoni, obenem dodaja: “Sezona se bliža, temu primerno pa stopnjujemo intenziteto treningov. Začenja se piljenje pripravljenosti za začetek sezone. Upam, da čim prej saniramo poškodbe ter da začetek sezone pričakamo v polni zasedbi.”

Za zasedbo Helios Suns je tudi že kar nekaj pripravljalnih tekem, do boja za Superpokal, edine lovorike, ki je v svoji vitrini še nima, pa jo čakajo še trije preizkusi na tujem, v Trstu in Poreču. “Dosedanje pripravljalne tekme so pokazale, kaj lahko navijači pričakujejo v tej sezoni. FIBA Liga prvakov bo za nas zelo zahtevno tekmovanje. Mislim, da bomo imeli proti ČEZ Nymburku, Arisu, Banvitu in Monacu veliko težav. To so namreč moštva, ki premorejo kvalitete in proračune, ki so veliko višji od naših,” svoj pogled na velik izziv zanj in svoje varovance poda glavni domžalski trener in obenem pristavi: “Moramo napraviti vse, da bomo omenjenim ekipam kar se da konkurenčni. Nekoliko lažje pa nam bo proti zasedbi Fraport Skyliners in ekipama, ki se nam bosta pridružili iz kvalifikacij. Na teh srečanjih bomo iskali svoje priložnosti za zmage!”

Poleg drugega mednarodnega tekmovanja, Pokala Sixt Alpe Adria bo domžalsko moštvo drugo oktobrsko soboto začelo tudi nastope v državnem prvenstvu, kjer bo branilo naslov. “Kot sem že dejal, bodo nastopi v FIBA Ligi prvakov zahtevni, medtem ko bomo v državnem prvenstvu eni izmed favoritov. Proti nam bodo ekipe zagotovo zaigrale z dodatnim motivom. Mi bomo svojo vlogo favorita morali upravičiti, saj smo aktualni prvaki,” doda Vulić o nastopih v Ligi Nova KBM, kjer bodo po novem od vsega začetka nastopala vsa moštva.

In čemu bodo slovenski državni prvaki v zadnjem tednu priprav posvetili največ časa? “Potrebno bo še izboljšati povezanost med igralci, v napadu in obrambi pa delati na detajlih, ki morajo biti izvedeni veliko bolje in kvalitetnejše, če bomo želeli igrati na visokem nivoju. Ob vsem tem se je potrebno zavedati, da je ekipa sestavljena precej na novo, zato bo potrebnega še nekaj potrpljenja in časa, da bo vse pristalo na svojem mestu ter da bo stvar delovale tako, kot si vsi želimo,” za konec doda trener, ki je vodenje Helios Suns prevzel v začetku lanskega decembra ter ga popeljal do dveh lovorik – naslova državnega prvaka in prvega mesta v Pokalu Sixt Alpe Adria.

Ta teden priprav se je za člansko ekipo Helios Suns sicer začel nekoliko drugače. Klasične treninge na pripravah v Športni dvorani Domžale sta prve dni zamenjala uradno fotografiranje in snemanje uvodnega videa za domače dvoboje, ki bo potekalo na atraktivni lokaciji ter tri pripravljalne tekme na gostujočih parketih.

Državni prvaki se bodo že v sredo mudili v Trstu, kjer se bodo zoperstavili domačemu klubu, nato pa od tam pa odpotovali v Poreč, kjer se bodo konec tedna dvakrat pomerili še z rusko ekipo Temp-Sumz Revda.

PREOSTALE PRIPRAVLJALNE TEKME HELIOS SUNS:

Sreda, 21. septembra, ob 18.00, Trst:
TRIESTE : HELIOS SUNS

Petek, 23. septembra, ob 18.30, Poreč:
HELIOS SUNS : TEMP-SUMZ REVDA

Sobota, 24. septembra, ob 11.00, Poreč:
HELIOS SUNS : TEMP-SUMZ REVDA