Košarkarji Helios Suns so na tekmi Superpokala Slovenije po dobri igri proti Krki izgubili z 78:81. Odločilno trojko za zmago novomeške ekipe je sekundo pred koncem zadel Matic Rebec.

 

SUPERPOKAL SLOVENIJE, PODČETRTEK

Sreda, 28. septembra:
HELIOS SUNS : KRKA 78:81 (20:16, 27:25, 16:19, 15:21)
Kyzink 17 (6 podaj), Remekun (5 podaj) in Vončina po 11; Čebular (5 podaj) in Luković (8 skokov) po 14.

STATISTIKA

Krka je večji del tekme zaostajala. Po njenem vodstvu s 14:13 so v ospredje stopili aktualni prvaki Lige Nova KBM, ki so vodili večji del tekme, vmes tudi že za 13 točk (61:48). A za ekipo Dejana Mihevca, ki je lani s Tajfunom na superpokalnem obračunu porazil ravno Krko, to ni bilo dovolj. Njegovi izbranci so v zaključku tretje četrtine razmeroma visok zaostanek povsem izničili, piko na i vrnitvi pa je s trojko v zadnji sekundi tretje četrtine postavil kapetan Matej Rojc (60:63).

Novomeščani so svoj trenutek dočakali tri minute in dvajset sekund pred koncem tekme. Brandyn Curry je poskrbel za prvo vodstvo svoje ekipe po uvodni četrtini (72:71). Ekipi sta se nato nekajkrat izmenjali v vodstvu, mirno roko pa je zadržal Rebec. Po zgrešenem prostem metu Luke Vončine je bil rezultat poravnan na 78. točko, Postojnčan v dresu Krke pa je po preigravanju v zadnjih sekundah tekme stopil na črto za tri točke in hladnokrvno zadel za končno zmago.

IZJAVI PO TEKMI:

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

“Čestitke trenerskemu kolegu Mihevcu in Krkinim košarkarjem, vzeli so tisto, kar smo jim ponudili. Uvodnih 26, 27 minut je bila to naša najboljša tekma od začetka priprav. Četudi smo se pripravljali in pričakovali spremembo obrambe Krke, se na to nismo dobro odzvali. Preveč smo začeli preigravati in premalo podajati. To je prineslo kar nekaj izgubljenih žog in kar je še bolj pomembno, izgubili smo samozavest. Nato nismo več zadevali odprtih metov. Zgrešili smo prosti met, na drugi strani pa je Rebec zadel trojko. Toda to je košarka, takšne stvari se dogajajo. Moramo biti pametni in iz tega poraza izvleči nauk ter naslednje tekme odigrati tako, kot večino superpokalne.”

Luka Vončina, kapetan Helios Suns:

“Prvi polčas smo odigrali odlično, tega se zavedamo vsi v ekipi. V nadaljevanju smo morda zaigrali nekoliko preveč ležerno, presenetila nas je tudi conska obramba Krke. Sami smo se zapletli v boj z rezultatom, nasprotniki pa so dobre tri minute pred koncem znova prešli v vodstvo. V končnici so tako imeli psihično prednost.”