Košarkarji članske ekipe Helios Suns so na prvi tekmi Pokala Sixt Alpe Adria na gostovanju pri Arkadii Traiskirchen Lions zmagalii z 72:56. Najboljši strelec tekme je bil Tomaš Kyzlink s 23 točkami.

 

POKAL SIXT ALPE ADRIA

Sobota, 1. oktobra:
ARKADIA TRAISKIRCHEN LIONS : HELIOS SUNS 72:56 (12:13, 14:21, 12:24, 18:14)
Arkadia Traiskirchen Lions: Vay 22, Trmal F. 12, Drašković 7, Aryee 6, Danek 5, Memčič 4, Shentu, Trmal M.; Baumgartner, Handler, Rosecker.
Helios Suns: Kyzlink 23, Curry 11, Remekun 10 (5 skokov), Atanacković 10, Močnik 5, Bratec 5, Lelić 4, Vesel 2, Bolčina 2 (5 skokov), Oman, Casey, Vončina.

ekipa3

Ekipi sta bili na začetku tekme precej izenačeni, do nekoliko večje prednosti pa je domžalska zasedba po zaslugi odličnih Coryja Remekuna, Tomaša Kyzlinka in Brandyna Currya, ki so v prvem polčasu skupaj zbrali 24 točk, prišla v drugi četrtini, po kateri je na semaforju pisalo 34:26 za Helios Suns.

S še boljšo igro, dobrim odstotkom meta za dve točki (49%) ter za tri (47%) so izbranci Jakše Vulića, pri katerih je najbolj zablestel Čeh Kyzlink, v tretji četrtini povedli že z 20 točkami razlike in prvo tekmo v Pokalu Sixt Alpe Adria varno pripeljali do konca.

Naslednja tekma Helios Suns čaka že v petek, 7. oktobra, ko bo ob 18.45 v Domžalah gostoval Tajfun. Vstopnice, ki si jih lahko prek spleta zagotovite za samo 4 EUR (na dan tekme 5 EUR), so že a voljo tukaj.

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

“Kljub temu, da je bilo v naši igri kar nekaj vzponov in padcev, pa smo pokazali, da smo kakovostnejša ekipa od Traiskirchen Lions in smo zato tudi prepričljivo zmagali ter izpolnili cilj, ki smo si ga zadali. Minutažo smo razporedili skoraj med vse košarkarje, na parket ni stopil le Urban Oman, medtem ko sta veliko priložnosti dobila tudi Aljaž Bratec in Matic Vesel. Čestitke vsem igralcem za dober uvod v Pokal Sixt Alpe Adria, zdaj pa misli že usmerjamo na petkovo tekmo Lige Nova KBM proti Tajfunu, na katerega se bomo dobro pripravili.”