Helios Suns nadaljujejo z nizom prepričljivih zmag. Na svoji drugi tekmi v Pokalu Sixt Alpe Adria so v domači dvorani gostili zasedbo hrvaškega Zaboka in jo ugnali s 75:57.

bolcina2

Domžalsko moštvo se je v boj moralo podati brez poškodovanega Jureta Močnika, ki si je na petkovi tekmi državnega prvenstva poškodoval gleženj, ter dveh tujcev – Čeha Tomaša Kyzlinka in Američana Corya Remekuna, ki ju muči viroza. Tako je poleg Matica Vesela (12 minut, tri točke, podaja) in Aljaža Bratca (25 minut, dve točki, dva skoka, dve podaji) v članski ekipi prvič priložnost dobil še tretji domžalski mladec Urban Oman (21 minut, skok), ki ga je trener Jakša Vulić nagradil z uvrstitvijo v prvo peterko.

Zabok, za katerega je bila to prva uradna mednarodna tekma v 39 letih delovanja kluba, je v uvodnih 16 minutah kazal dober odpor, nekaj časa tudi vodil, nato pa so slovenski prvaki stvari vendarle začeli prevzemati v svoje roke. Po znižanju zaostanka gostov na 27:30 je Tomaž Bolčina s štirimi zaporednimi točkami začel delni niz 8:2, ki je njegovo ekipo na glavni odmor popeljal s +9 (38:29).

Solidnemu zaključku druge četrtine je sledilo izjemno nadaljevanje. Po zaslugi bolj gibljive in učinkovite obrambe so Domžalčani dobro zaigrali tudi v napadu. V 24. minuti je Luka Vončina zadel dve zaporedni trojki. S tem je zaključil delni niz 14:2, ki je domače košarkarje popeljal že do 21 točk naskoka (52:31), ti pa so nato tekmo mirno pripeljali h koncu.

V zasedbi Helios Suns je bil na koncu s 17 točkami najboljši Kyle Casey, Simo Atanacković in Bolčina pa sta jih dodala po 14. Vsi trije so svojemu izkupičku pristavili tudi sedem skokov. Na drugi strani je bil Nick Tomsick edini košarkar Zaboka, ki je dosegel dvomestno število točk (10).

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

“Na igrišču se je se je videlo, da smo bolj kvalitetna ekipa. Celotno tekmo nismo kazali igre, ki bi si jo želeli, a veseli dejstvo, da smo lahko veliko priložnost namenili našim mladim košarkarjem. Nekateri so se odzvali nekoliko bolje, drugi nekoliko slabše, a važno je, da lahko uresničujemo naš cilj pred sezono, da na tekmah Pokala Sixt Alpe Adria veliko priložnosti namenimo Maticu Veselu, Urbanu Omanu in Aljažu Bratcu. Igrali smo brez Kyzlinka in Remekuna, a v ekipi imamo dovolj igralcev. Čestitke fantom za zmago, sedaj se začnejo priprave na sobotno tekmo z ekipo Zlatorog iz Laškega.”

Tomaž Bolčina, košarkar Helios Suns:

“Celotno tekmo smo kontrolirali njen potek in na koncu zasluženo zmagali. Vsi igralci smo dobili priložnost na igrišču in mislim, da smo jo vsi dobro izkoristili. Nekaj časa smo potrebovali, da smo se zagreli, nato pa je vse steklo. Rezultat je viden.”

POKAL SIXT ALPE ADRIA. SKUPINA B:

Torek, 11. oktobra:
HELIOS SUNS : ZABOK 75:57 (18:17, 20:12, 20:12, 17:16)
 Helios Suns: Kyzlink, Oman, Bratec 2, Curry 4 (4 podaje), Vesel 3, Lelić 6 (11 podaj), Gorjanc 7, Remekun, Atanacković 14 (7 skokov), Casey 17 (7 skokov), Bolčina 14 (7 skokov, 3 podaje), Vončina 8 (3 podaje).
Zabok: Zrnić 9 (3 podaje), Tomsick 10 (4 podaje), Djurinović, Kapusta 3, Demo, Krolo 4 (6 skokov), Črnjević 5, Jurlina 5, Palac 9, Šarac, Jambrović 7, Smajlagić 5 (10 skokov, 3 podaje).

STATISTIKA

LESTVICA SKUPINE B:

M Ekipa Z P
1 Helios Suns 2 0
2 Traiskirchen Lions 0 1
3 Zabok 0 1