Nova sezona je za moštvo Helios Suns že v polnem zagonu. Medtem ko so Domžalčani že odigrali po dve tekmi v Pokalu Sixt Alpe Adria ter Ligi Nova KBM, v katerih branijo naslova prvaka, jih v torek, 18. oktobra, z začetkom ob 20. uri doma čaka prva tekma še v prestižni Ligi prvakov.

ekipa5

V goste prihaja grški Aris, ki ga od leta 2014 vodi strateg Dmitris Priftis. Desetkratni grški prvaki (zadnji naslov so osvojili leta 1991) so se v minuli sezoni uvrstili v polfinale domačega prvenstva, prav tako pa so se v zadnjih sezonah redno uvrščali med najboljših 16 ekip v EuroCupu. Zadnjo lovoriko so osvojili leta 2004, in sicer grški pokal.

Ekipa je v novi sezoni precej spremenjena, saj so v ekipi ostali samo trije »staroselci« – Vasilis Xanthopoulos, Zaras Thodoris in Spyros Mourtos. Poleg štirih Američanov sta moštvo okrepila tudi gruzijski reprezentant Viktor Sanikidze ter 206 centimetrov visok Srb Tadija Dragičević, nekdanji igralec Budučnosti, ki je bil leta 2008 kot 52. po vrsti izbran na naboru NBA. V dosedanjem delu nove sezone grškega državnega prvenstva je Aris odigral dve tekmi in zabeležil polovičen izkupiček.

Najboljši strelec ekipe je 24-letni in 204 centimetre visok krilni center Vassilis Kavvadas, ki v povprečju dosega po 14,5 točke na dvoboj.

ARIS V GRŠKEM DRŽAVNEM PRVENSTVU:

1. kolo:
ARIS : TRIKALA 75:65 (statistika)

2. kolo:
 RETHYMNO : ARIS (statistika)
 

POSTAVA EKIPE ARISA
STATISTIKA ARISA V GRŠKEM PRVENSVTU

LIGA PRVAKOV, SKUPINA A

1. kolo, torek, 18. oktobra, ob 18.00:
IRONI NAHARIYA : BANVIT

Ob 18.30:
BAKKEN BEARS : ČEZ NYMBURK

Ob 20.00:
HELIOS SUNS : ARIS

Ob 20.30:
AS MONACO : FRAPORT SKYLINERS
 

VSE O FIBA LIGI PRVAKOV