Slovenski državni prvaki, košarkarji Helios Suns, bodo v torek, 18. oktobra, ob 20.00 na domačem parketu začeli tretje tekmovanje v tej sezoni – prestižno FIBA Ligo prvakov. Uvodoma se bodo pomerili z Arisom iz Soluna.

ekipa6

Gostje prihajajo v Domžale s precej spremenjeno zasedbo glede na minulo sezono, saj ekipo sestavljajo le trije igralci iz prejšnje sezone – Vasilis Xanthopoulos, Zaras Thodoris in Spyros Mourtos. Desetkratne grške državne prvake so okrepili Američani Devyn Marble, Michael Jenkins, Will Cummings in Eric Buckner, prav tako pa je pred kratkim sodelovanje z njimi sklenil srbski košarkar Tadija Dragičević, ki je prestopil iz črnogorske Budučnosti.

V dosedanjem delu nove sezone grškega prvenstva so izbranci trenerja Dmitrisa Priftisa odigrali dve tekmi in zabeležili polovičen izkupiček. Najboljši strelec ekipe je mladi, 204 centimetre visoki krilni center Vassilis Kavvadas, ki v povprečju dosega po 14,5 točke na dvoboj. Grško moštvo ne skriva ambicij, da v skupini A osvoji eno od prvih štirih mest, ki vodijo v nadaljnje boje za vrh elitnega tekmovanja.

To jim bodo že na prvi tekmi poskušali otežiti domžalski košarkarji, ki so v tej sezoni odigrali pet tekem, in sicer po dve v tekmovanjih Liga Nova KBM ter Pokal Sixt Alpe Adria, kjer so zabeležili prav toliko zmag, izgubili pa na obračunu za slovenski Superpokal. Na tokratnem dvoboju se po bolezni in poškodbi na parket vračata Čeh Tomaš Kyzlink in izkušeni domačin Jure Močnik, še naprej pa po težavah s poškodbo okreva Cory Ramekun.

Vstopnice za tekmo so po ceni 8 EUR v predprodaji na voljo na vseh prodajnih mestih Mojekarte.si ter preko spleta na povezavi, ki se nahaja tukaj. Nakup vstopnic je možen tudi na dan tekme, in sicer na blagajni dvorane v Domžalah, cena 10 EUR.

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

”Ekipa je prenovljena, za nami so že prve tekme in menim, da smo lahko zadovoljni z dosedanjimi rezultati, saj smo dosegli dve zmagi v Pokalu Alpe Adria ter prav tako dve v domačem prvenstvu. Zdaj v goste prihajajo igralci Arisa, ki so za razred boljši od dosedanjih tekmecev. To bo pravi preizkus za našo ekipo. V Ligi prvakov sicer nimamo najvišjih ciljev, kot jih imamo v domačem prvenstvu, si pa želimo dostojno zastopati slovensko košarko. V naši skupini so Aris, Monaco, Nymburk in Banvit izraziti favoriti, zato bomo mi svojo priložnost za zmago iskali predvsem na tekmah s Frankfurtom, Bakken Bears ter Ironi Nahariyi. Grški klub bo, glede na izkušnje, klubsko tradicijo in tudi na proračun, v torek favorit. A naša motiviranost je odvisna le od nas. Pričakujem polno dvorano, zato moramo narediti vse, da odigramo dobro tekmo. Če se morda pokaže priložnost za uspeh, jo moramo izkoristiti in zabeležiti prvo zmago. Z vzdušjem v ekipi sem zadovoljen, čeprav to še ni prava atmosfera, ki jo pričakujem med fanti.”

Jure Močnik, igralec Helios Suns:

”S soigralci smo si že od 1. avgusta, ko smo se zbrali na pripravah, želeli čim prej začeti Ligo prvakov. Ta bo dober pokazatelj tega, kam lahko merimo tudi v evropskem tekmovanju. V prejšnji sezoni smo v Ligi Nova KBM ter v Pokalu Sixt Alpe Adria dokazali, da smo močna ter borbena ekipa. Upam, da bomo tudi v Ligi prvakov pokazali, da smo lahko dostojen tekmec vsakomur. Je pa res, da v tem tekmovanju nastopajo odlična moštva, s proračuni, ki so veliko večji od našega. Aris je zelo dobra ekipa, ki jo vodi dober trener. Prav tako ima v svojih vrstah nekaj kakovostnih Američanov. Igro grškega moštva smo si že ogledali na posnetkih. Poudarjam, da bodo košarkarji Arisa zelo nevarni.”

LIGA PRVAKOV, SKUPINA A

1. kolo, torek, 18. oktobra ob 20.00:
HELIOS SUNS : ARIS (GRČ)

Preostale tekme v skupini A:

Torek, 18. oktobra, ob 18.00:
IRONI NAHARIYA : BANVIT

Ob 18.30:
BAKKEN BEARS : ČEZ NYMBURK

Ob 20.30:
 AS MONACO : FRAPORT SKYLINERS