Košarkarji Helios Suns bodo v 3. kolu Lige Nova KBM v nedeljo, 23. oktobra, ob 17.00, gostovali pri Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi. Neposredni prenos tekme bo na voljo na www.kzs.si.

voncina3

Po zmagah proti državnemu prvaku 2014/15 Tajfunu (85:54) ter finalistu minule sezone Lige Nova KBM Zlatorogu iz Laškega (62:59) se domžalski košarkarji prvič podajajo na gostovanje. V nedeljo se bodo zoperstavili močnemu Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi, ki so ga na zadnji medsebojni tekmi na Gorenjskem na krilih odličnega Luke Vončine (26 točk) premagali s 84:79.

Šenčurjani so državno prvenstvo začeli z zmago v Portorožu (85:70) ter porazom na domačih tleh proti Hopsom (91:80). Njihov najnevarnejši košarkar je organizator igre Anthony Collins Deray, ki je na dveh tekmah zbral 35 točk, izkazal pa se je tudi kot odličen podajalec, saj se s povprečjem sedem podaj na dvoboj nahaja na drugem mestu v ligi. Najboljši skakalec je srbski košarkar Nikola Stanojević (8,5 skoka na tekmo), po osem pa sta jih na srečanje zbrala Smiljan Pavić in Marko Pajić, poleg Sedina Karavdića, Stefana Tovilovića, Jana Rizmana, Collinsa in Stanojevića eden izmed šestih okrepitev gorenjske ekipe. Moštvo, ki ga vodi Ernest Novak, se ponaša s tretjim najboljšim napadom Lige Nova KBM (82,5 točke na tekmo) ter je najboljše v skoku (42,5).

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

“V Šenčurju nas zagotovo čaka naelektrena atmosfera in zelo motiviran tekmec, ki ima nekaj odličnih košarkarjev, na katere bomo morali še posebej paziti. Najpomembnejša sta verjetno Smiljan Pavič ter Anthony Collins, ki ju moramo zaustaviti za pozitiven rezultat. Mislim, da je Helios Suns kakovostnejša ekipa in upam, da smo se po tekmi z Arisom uspešno regenerirali ter, da bomo vpisali novi dve točki v Ligi Nova KBM.”

LIGA NOVA KBM, 3. KOLO

Nedelja, 23. oktobra, ob 17.00:
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : HELIOS SUNS

Neposredni prenos na tej povezavi.