Potem ko so košarkarji Helios Suns v minulem tednu zabeležili prvo zmago v Ligi prvakov proti moštvu Bakken Bears (78:59), jih v 5. kolu elitnega Fibinega tekmovanja stare celine čaka izraelski tekmec Ironi Nahariya.

oman_remekun_curryIzraelski državni prvaki iz leta 2014 so se v Ligo prvakov uvrstili skozi kvalifikacije, v katerih so premagali Tsmoki-Minsk (70:66, 71:67). V rednem delu sezone pa še ne poznajo zmage, saj so jih do sedaj porazili Banvit, CEZ Nymburk, Aris in nazadnje AS Monaco (71:64), kar jih trenutno uvršča na 7. mesto v skupini A.

V izraelskem prvenstvu so v tej sezoni odigrali pet tekem, od teh so dobili le eno. Na zadnji tekmi domačega prvenstva so v gosteh izgubili proti moštvu Maccabi Haifa z 96:75 in trenutno zasedajo predzadnje, 11. mesto.

Trener Eric Alfasi ima izkušeno ekipo, ki jo sestavljajo izraelski in ameriški košarkarji, med katerimi po mladosti izstopa Tomer Cohen (190 cm, 1997), po učinkovitosti pa Yancy Gates (206 cm, 1989), ki je z 13,5 točke in 6,8 skoka na tekmo najboljši strelec in skakalec ekipe. Največ podaj prispeva Marquis Teague, in sicer 5,3 na tekmo.

POSTAVA IRONI NAHARIYA

Domžalčani so v minulem tednu odigrali tri tekme, zadnjo v soboto, 12. novembra, ko so v Ligi Nova KBM premagali škofjeloški LTH Castings (85:70). Z zmago so se zavihteli na prvo mesto domače lestvice, medtem ko v Ligi prvakov zasedajo 6. mesto v skupini A.

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

“Ironi Nahariya je kakovostna ekipa, ki je sezono začela nekoliko slabše in je še vedno brez zmage v Ligi prvakov. V tem času so Izraelci že zamenjali nekaj igralcev, pridružil pa se jim je tudi odličen organizator igre Kitchen. Za ugoden rezultat moramo igrati zelo dobro, kontrolirati skok in imeti manj izgubljenih žog. Če nam bo to uspelo imamo velike možnosti za dve točki.”

LIGA PRVAKOV, SKUPINA A, 5. KOLO

Torek, 15. novembra, ob 18.30 (19.30 SLO):
IRONI NAHARIYA : HELIOS SUNS – prenos na Šport TV