Košarkarji Helios Suns so se v 7. kolu Lige Nova KBM v gosteh pomerili z ekipo Sixta Primorske, ki je nazadnje slavila zmago z 71:65. Najboljši strelec slovenskih prvakov je bil Brandyn Curry s 17 točkami.

ekipa

Trener Domžalčanov Jakša Vulić tako kot na prejšnji tekmi znova ni mogel računati na poškodovane Urbana Gorjanca, Jureta Močnika in Luka Vončino. Kljub temu so gostje dvoboj odprli suvereno in so s trojko Tomaža Bolčine prešli v vodstvo z 8:0. Reakcija trenerja Sixta Primorske Aleksandra Sekuliča je bila neizbežna in po minuti odmora so domači košarkarji le zadeli iz igre (3:8). Po rezultatu 6:8 je sledila ”suša”, ko nobeni izmed ekip ni uspelo zadeti skoraj dve minuti, nato pa jo je le prekinil Đorđe Lelić, ki je dvakrat zadel s črte prostih metov. Gostitelji so se sicer približali košarkarjem Helios Suns na -2 (10:12), a je nato sledila serija 6:0 s katero so domžalski košarkarji ušli na +9 (20:11).

Drugo četrtino so bolje začeli Koprčani, ki so z 10 zaporednimi točkami prvič prešli v vodstvo, le-tega pa nato povečali na 24:20. Domžalčani so se po minuti odmora le zbrali in s trojko Brandyna Curryja spet prišli v vodstvo (27:26). Minuto pred koncem polčasa je Lelić po oceni sodniške trojke dobil še drugo tehnično napako zaradi »simuliranja«, kar je pomenilo posledično izključitev. Ob koncu druge četrtine so domači košarkarji vodili s 38:32.
Izenačenemu začetku v drugem polčasu so sledile minute Domžalčanov, ki so prišli v vodstvo in le-tega obdržali vse do konca tretje četrtine, ki se je končala z rezultatom 54:51 v njihovo korist. V začetku zadnje četrtine je Gregor Glas s trojko izid izenačil (54:54) in tako začel nalet košarkarjev Sixta Primorske, ki so naredili delni izid 11:0 (62:54). Tomaš Kyzlink je s trojko Domžalčane približal na le štiri točke zaostanka (61:65). Kljub minuti odmora gostov pa je Nejc Zupan minuto pred koncem tekme prednost gostiteljev povišal že na +10 (71:61), kar je pomenilo neulovljivo prednost (71:65).

Naslednja tekma košarkarje Helios Suns čaka že čez tri dni. Doma bodo namreč v Fibini Ligi prvakov gostili turški Banvit, ki ga vodi Saša Filipovski, v ekipi pa sta tudi dva Slovenca – Edo Murić in Gašper Vidmar.

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

”Čestitke za zmago ekipi Sixta Primorske. Domači so tekmi pokazali veliko večjo energijo in željo po zmagi. Poleg težav, ki jih imamo s poškodbami, smo danes ostali še brez Đorđeta Lelića, zaradi česar smo posledično tekmecu težko sledili. V pomembnih trenutkih tekme smo sicer dobro reagirali in ujeli priključek z gostitelji, a smo jim prevečkrat pustili, da so se odlepili in to nas je stalo zmage. Očitno bomo morali marsikaj popraviti in spremeniti v naši igri, ampak v tem trenutku se moramo osredotočiti na Fibino Ligo prvakov in obdržati stik z najboljšimi v domačem prvenstvu.”

LIGA NOVA KBM, 7. KOLO

Nedelja, 20. novembra:
SIXT PRIMORSKA : HELIOS SUNS 71:65 (14:20, 24:12, 13:22, 20:11)
Sixt Primorska: Sanadze 17 (6 skokov), Gajić 15, Franklin Jr. 15, Zupan 9, Kosi 5 (5 skokov), Zadnik 3, Glas 3, Radulović 2 (5 skokov), Morina 2, Lisica, Petrović, Ožegovič.
Helios Suns: Curry 17, Kyzlink 16, Bolčina 12 (9 skokov), Lelić 6, Vesel 5, Remekun 4 (5 skokov), Casey 3, Atanacković 2, Močnik, Oman, Gorjanc.

STATISTIKA

LIGA PRVAKOV

Sreda, 23. novembra, ob 18.00:
HELIOS SUNS : BANVIT