Šesto kolo Fibine Lige prvakov bo postreglo s slovensko-turškim dvobojem – pri domžalskem Helios Suns bo namreč v sredo, 23. novembra, ob 18.00 gostoval sloviti Banvit.

simoTurški prvoligaš, ki ga vodi slovenski trener Sašo Filipovski, v domačem prvenstvu kot edino neporaženo moštvo (7:0) zaseda prvo mesto. Na zadnji domači tekmi je Banvit v napeti končnici za točko presenetljivo ugnal Anadolu Efes (69:68). V petih dvobojih Lige prvakov so morali košarkarji Banvita izgubili le enkrat, in sicer v dvoboju 4. kola proti grškemu Arisu (78:84). Nazadnje so se v Fibinem elitnem tekmovanju pomerili s francoskim Monacom, ki so ga ugnali z 79:65.

STATISTIKA TEKME BANVIT : ANADOLU EFES

STATISTIKA TEKME BANVIT : MONACO

Med izbranci Filipovskega, nekdanjega trenerja ljubljanske Union Olimpije, pri učinkovitosti prednjači Theodore Jordan (183 cm, 1989), ki povprečno dosega 19,9 točke na tekmo in je hkrati tudi najboljši podajalec svoje ekipe (7,3 na tekmo). Največ skokov, povprečno 7,2 na tekmo, doda Orelik Gediminas (200 cm, 1990). Turškemu moštvu poleg trenerja dajeta slovenski pridih tudi Gašper Vidmar (210 cm, 1987), ki na tekmo povprečno zbere po 12,4 točke in 5,6 skoka, ter Edo Murić (202 cm, 1991), ki 8,8 točke doda še 4,3 skoka in 2,4 podaje. Najmlajši košarkar v moštvu je mladi Turek Erkin Şenel (190 cm, 1999).

POSTAVA BANVITA

Vstopnice za dvoboj, s katero si boste lahko ogledali tudi sobotni dvoboj z Rogaško, si lahko zagotovite prek spodnje povezave, prodajnih mestih podjetja Moje karte in v pisarni kluba.

NAKUP VSTOPNIC

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

“Helios Suns je v naši skupini Lige prvakov ekipa z daleč najmanjšim proračunom, tudi Bakken Bears, ki smo jih premagali v Domžalah, imajo za polovico večjega, nekateri klubi pa tudi do desetkrat. Posledica teh velikih vlaganj je tudi večja kakovost tekmecev in kdor je mislil, da je naš poraz prejšnji teden v Izraelu presenečenje, verjetno premalo pozna razmere v evropski košarki. Želim, da navijači vedo, da je za na nas vsaka zmaga v tem tekmovanju izjemen uspeh in, da ne moremo obljubljati uspehov, lahko pa obljubljamo, da bomo dali na vsaki tekmi vse od sebe. Pred dvobojem z Banvitom je jasno kdo je favorit, saj igramo proti ekipi, ki je brez poraza v turškem prvenstvu in je premagala že tri evroligaške ekipe. Upam, da bomo mi že nekoliko bolj kompletni, verjamem pa, da se bomo borili po najboljših močeh in bomo skušali izkoristiti vsako priliko, čeprav majhno, za presenečenje.”

 LIGA PRVAKOV, SKUPINA A, 6. KOLO:

Sreda, 23. novembra, ob 18.00:
HELIOS SUNS : BANVIT – prenos na Šport TV 1