Košarkarji Helios Suns so v 6. kolu Lige prvakov proti precej bogatejšemu Banvitu odigrali zelo dobro tekmo in v skoraj polni dvorani navdušili z nekaj izjemnimi akcijami, na koncu pa morali vseeno priznati premoč s 53:60.

2

Proti Banvitu so Domžalčani začeli zelo pogumno in z disciplinirano igro v obrambi ter učinkovitim napadom dobro parirali favoriziranemu tekmecu. Razpoloženi Tomaš Kyzlink se je sredi četrtine lepo znašel pod košem in v zadnji sekundi napada zadel, s čimer je svoje moštvo popeljal do vodstva s +7 (14:7). Sledile so minute gostov, ki so z delnim izidom 8:0 ob koncu četrtine prišli do prve prednosti na tekmi (15:14).

Kyle Casey je na začetku druge četrtine z lepo blokado na noge dvignil domžalsko publiko. Neučinkovitost v napadu na obeh straneh je botrovala minuti odmora, ki jo je v četrti minuti tekme vzel trener turškega prvoligaša, Sašo Filipovski. Ko je kmalu zatem Cory Remekun naredil nešportno napako, je na noge skočila klop Banvita, za kar jim je sodniška trojka prisodila tehnično napako. Neustavljivi Gašper Vidmar je izpod koša zadel za prednost gostov s +4 (22:18), z dvema trojkama pa je odgovoril Brandyn Curry in spet popeljal Helios Suns v vodstvo (24:23). S trojko Jeremyja Chappella so se gostje odlepili na 5 točk razlike in trener Jakša Vulić je bil primoran vzeti minuto odmora. Ta je bila učinkovita, saj so s consko obrambo Turke prisilili v napake in se ob koncu polčasa približali na dve točki zaostanka (27:29).

Tretjo četrino so bolje začeli Domžalčani, z nesebično igro v napadu so najprej izenačili, nato pa je Matic Vesel zadel še za vodstvo z 31:29. Ekipi sta bili znova izenačeni pri rezultatu 35:35, a domači košarkarji prevzeli pobudo in povedli 39:35. Po minuti odmora na zahtevo gostujočega trenerja, je Banvit začel nalet s katerim je do konca četrtine prišel do prednosti +4 (43:39).

Tudi v zadnji četrtini so Domžalčani ostali zelo motivirani in se niso predali. Aljaž Bratec je svojo ekipo približal na minimalen zaostanek ene točke (44:45), Atanacković pa štiri minute pred koncem izenačil na 47:47. Sledil je padec v igri domačih košarkarjev, ki so jo gostje izkoristili in hitro ušli na +6 (47:53). Po minuti odmora domačega trenerja je Curry z dvema trojkama Helios Suns sicer približal na -5 (53:58), a je vse upe Domžalčanov pokopal Vidmar, ki je z zabijanjem postavil končni rezultat 53:60.

Brandyn Curry, igralec Helios Suns:

“Čestitke Banvitu za zmago. To je bila zelo težka tekma, a smo se dobro borili, na koncu pa nam je malce zmanjkalo za ugodnejši rezultat. Delali smo napake, ki jih moramo v nadaljevanju sezone popraviti.”

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

“Odigrali smo težko tekmo. Na žalost smo spet ponavljali iste napake – izgubili smo preveč žog ter nismo kontrolirali skoka v obrambi. Banvit je to izkoristil in se kljub poškodovanemu prvemu organizatorju igre Jordanu Theodoreu dobro znašel ter zasluženo zmagal. Čestitke Banvitu za zmago, svojim igralcem pa čestitam za njihov trud in borbeno igro.”

LIGA PRVAKOV, 6. KOLO

Sreda, 23. novembra:
HELIOS SUNS : BANVIT 53:60 (14:15, 13:14, 12:14, 14:17)
Helios Suns: Močnik, Kyzlink 15, Oman, Bratec 2, Curry 19, Vesel 2, Lelić 2, Gorjanc, Remekun 2, Atanacković 9, Casey (6 skokov), Bolčina 2.
Banvit: Sonmez, Ulusoy, Murić, Kulig 6 (5 skokov), Orelik 9, Akyel, Mutlu 2 (7 skokov), Vidmar 15 (10 skokov), Chappell 13 (6 prid. žog), Mutaf 9 (6 podaj), Theodore 6.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????