Državni prvaki bodo odslej močnejši za slovenskega košarkarja Maja Kovačeviča, ki je s klubom podpisal pogodbo o sodelovanju do konca decembra.

kovacevicStrokovno vodstvo članske ekipe se je s skupaj s klubom za novega košarkarja na zunanjem položaju odločilo zaradi poškodb Luke Vončine in Jureta Močnika, ki se sicer počasi vrača na parket. Maj Kovačevič bo domžalskemu moštvu zagotovo lahko pomagal od 9. kola Lige Nova KBM dalje, saj proti Rogaški še nima pravice nastopa, klub pa bo to poskušal pridobiti že za tekmo proti Ligi prvakov v torek, 29. novembra, proti Nymburku.

26-letni Novomeščan je v dozdajšnjem delu kariere igral za domačo Krko, Zlatoroga, Geoplina Slovana, Nitro, Komarno, Pagrati iz Aten, Široki, katerega trener je bil tudi Jakša Vulić in Zadar. V minuli sezoni je v dresu bosanskega kluba dosegal 13,4 točke, 2 skoka in 1,9 podaje na tekmo.

Maj Kovačević:

“Zadovoljen sem s prihodom v Helios Suns in upam, da bom ekipi pomagal do čim boljših iger v Ligi Nova KBM, Ligi prvakov in Pokalu Sixt Alpe Adria. Pričakovanja so, glede na to, da gre za moštvo, ki je v minuli sezoni osvojilo naslov državnega prvaka, zagotovo velika in upam, da bom upravičil zaupanje trenerja in kluba. Na prvem treningu so me soigralci odlično sprejeli, tako, da že komaj čakam, da zaigram na prvi tekmi in se predstavim domžalski publiki.”