V minulem tednu so mladinske selekcije Helios Suns odigrale 8 tekem ter dosegle tri zmage in pet porazov. Najbolj naporen teden je za fanti U19B, ki so odigrali kar tri tekme – proti Litiji in Tajfunu so tesno izgubili, Dravograd pa premagali s košem v zadnji sekundi tekme.2

U13A
Zmage/porazi: 6/0

Četrtek, 1. decembra:
SLOVAN RDEČI : HELIOS SUNS A 23:56 (10:6, 2:20, 11:13, 0:17)
Helios Suns je dobro začel tekmo. Z agresivno obrambo jim je uspelo ukrasti nekaj žog in posledično dati nekaj lahkih košev. Tudi v drugi četrtini so držali visok tempo igre in prednost še povišali. V drugem polčasu sta agresivnost v obrambi in želja malo padli, kar se je poznalo na večjem stevilu prejetih košev, vendar so tekmo kljub temu brez težav pripeljali do konca. Z zmago so se uvrstili v naslednji krog Mini pokala Spar.

U15A
Zmage/porazi: 4/7

Nedelja, 4.decembra:
HELIOS SUNS A : LJUBLJANA A 57:64 (19:12, 11:18, 16:20, 11:14)
Starejši pionirji A so odigrali še eno v nizu težkih tekem, tokratna je bila izenačena do zadnjih minut, več zbranosti pa so pokazali gostje in prišli do zaslužene zmage. Domžalčani so zapravili preveč lahkih zaključkov tekom cele tekme, izgovarjanje, da zaradi poškodb ne igrajo kompletni, pa je tudi že zastarelo. Tokrat je po mesecu dni odsotnosti nekaj minut dobil Urban Cunja, tako da se ekipa počasi le sestavlja. Počitka ne bo veliko, saj naslednja tekma proti Braniku fante čaka že v torek.

U15B
Zmage/porazi: 0/4

Nedelja, 4. decembra:
HPG BREŽICE : HELIOS SUNS B 93:57 (26:16, 19:14, 23:8, 25:19)
Košarkarji Helios Suns so tudi na tekmi z Brežicami ponavljali enake napake, kot na prejšnji s Krko. Niso našli odgovora v obrambi na tekmečeve protinapade in jim dovolili preveč lahkih košev. Velika želja in borba sta bili premalo, da bi tekmo lahko obrnili v svojo korist. Čestitke Brežicam za lepo predstavo in zmago.

U17A
Zmage/porazi: 6/4
Sobota, 3. decembra:
HELIOS SUNS A : JANČE 68:71 (22:21, 16:18, 14:13, 16:19)
Moštvi sta prikazali zelo izenačeno tekmo, v kateri si nobena od ekip ni priborila večje prednosti. Helios Suns so bili premalo agresivni v skoku, ter so izgubili preveč žog, da bi na tekmi osvojili dve točki. Iz poraza se je potrebno čim več naučiti in na treningih odpravljati napake.

U19A
Zmage/porazi: 8/2

Nedelja, 4. decembra:
HELIOS SUNS A : UNION OLIMPIJA ZELENI 71:59 (16:21, 13:13, 22:17, 20:8)
Že na začetku tekme so košarkarji Helios Suns pokazali veliko željo, da po visokem porazu s prejšnjega vikenda popravijo vtis. Vse do sredine zadnje četrtine so gostje držali nekaj točk prednosti, nato pa se je, kot posledica večjega števila igralcev v rotaciji, rezultat prevesil v korist Helios Suns. Čestitke igralcem za prikazan odnos in zmago.

U19B
Zmage/porazi:7/3

Ponedeljek, 28. novembra:
LITIJA : HELIOS SUNS B 64:61 (17:18, 14:16, 11:10, 22:17)
Fantje U19B, ki nastopajo v 2. SKL so tekmo proti Litiji odprli s hitro igro v napadu. Ko je tekmec postavil consko obrambo, je ta gostom povzročala kar nekaj težav v napadu. V drugem polčasu so odpravili tudi to težavo in zadeli nekaj pomembnih trojk. V napetem zaključku tekme je Helios Suns imel met za podaljšek, ki ni bil uspešen, zato so morali priznati premoč gostiteljem iz Litije.

Sreda, 30. novembra:
DRAVOGRAD KOROŠKA : HELIOS SUNS B 72:73 (11:22, 26:13, 19:25, 16:13)
Ekipi sta prikazali zelo izenačeno igro. Zbranost Helios Suns je nekoliko padla v drugi četrtini, zato so Dravograjčani nekoliko pobegnili, a je po minuti odmora na zahtevo trenerja Helios Suns gostujoča ekipa spet zaigrala tako, kot zna. V drugem polčasu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. V zaključku tekme je imel Helios Suns napad za zmago, v katerem je Žiga Kališnik še v prodor in podal navzven, na trojko, Klemnu Naratu, ta pa je z varanjem meta in enim vodenjem prišel do odprtega meta ter iz pol razdalje, ob zvoku sirene, zadel za zmago.

Izjava Klemna Narata:
“Tekmo v Dravogradu smo odlično odprli, v obrambi smo igrali čvrsto, v napadu pa zadevali mete. V drugi četrtini smo malce popustili in dovolili domačinom, da so povedli. Po posvetu v garderobi smo drugi polčas dobro odprli in znižali zaostanek. Nadaljevali smo z dobro igro in držali priključek. Kljub zadetim metom, pa nismo naredili razlike in odločal je zadnji napad. Zadeli smo ob zvoku sirene in se veselili zmage.”

Nedelja, 4.decembra:
HELIOS SUNS B : ŠENTJUR TAJFUN 63:67 (19:20, 14:16, 16:20, 14:11)
Kljub zgodnjemu terminu tekme so se košarkarji Helios Suns v prvi četrtini z agresivno obrambo dobro upirali tekmecu. Sledilo je slabše nadaljevanje, saj so po nepotrebnem izgubili kar nekaj žog. Po zaslugi razpoloženega Andraža Zalarja, ki je v tem času zadel kar štiri trojke, je Helios Suns obdržal stik s Tajfunom. Sledilo je izenačeno nadaljevanje. V izteku tekme so domžalski košarkarji sicer povedli, a so zaradi nezbranosti v zadnjih minutah prepustili vodstvo Tajfunu, ki je bil na tem dvoboju boljši tekmec in je zasluženo zmagal.