Po tem, ko se je ekipi Helios Suns pridružil Maj Kovačevič, je klub pripeljal novo okrepitev. V Domžalah bo po odhodu Kyla Caseyja igral Američan z novozelandskim potnim listom Marcel Jones (1985, 203 cm), ki je podpisal pogodbo do konca sezone 2016/17.

jonesNajboljša karakteristika tega izkušenega 31-letnega košarkarja je velika učinkovitost v napadu, saj je z 203 centimetri in 99 kilogrami višji in močnejši od igralcev, ki ponavadi igrajo na poziciji krila. Kariero je začel v ameriški študentski ligi NCAA, v kateri je igral za Oregon St., košarkarsko pot pa je nadaljeval v Evropi, in sicer v Italiji, Veliki Britaniji, Turčiji, Nemčiji, Bosni in Romuniji, kjer je bil leta 2013 izbran za najkoristnejšega igralca romunskega pokala. Nazadnje je branil barve novozelandskega kluba Canterbury Rams, za katerega je v povprečju dosegal 23,1 točke, dodal pa še 9,5 skoka, 1,8 podaje, 1,4 pridobljene žoge ter 1,1 blokade na tekmo.

Jones je že dobil pravico do nastopa, zato bo prvič dres Helios Suns oblekel že to soboto, 10. decembra, ko v ŠD Domžale prihajajo Hopsi iz Polzele. Klub je za ljubitelje domžalskega kolektiva pripravil posebno decembrsko ponudbo – edina dvoboja na domačem terenu v decembru proti Hopsom ter Monakom (torek, 13. decembra, ob 18.30), si namreč lahko ogledajo za zgolj 5 EUR! Vstopnice so na voljo tukaj ter na vseh prodajnih mestih podjetja Moje karte.