Selektor slovenske reprezentance fantov U18 je razkril seznam 12 igralcev, ki bodo nastopili na evropskem prvenstvu divizije A, ki bo med 16. in 22. decembrom potekal v turškem Samsunu. Na seznamu sta tudi dva igralca Helios Suns, Aljaž Bratec (192 cm, 1998) ter Matic Vesel (205 cm, 1998).

vesel-bratecFartek je seznam reprezentantov objavil po šestdnevnih pripravah, ki so jih kandidati opravili v Zrečah. Po besedah selektorja so fantje pokazali veliko truda ter odličen odnos, s katerima so si pridobili pravico zastopanja Slovenije na evropskem prvenstvu. To bo že tretje prvenstvo za Bratca in Vesela, ki sta zastopala slovenske barve že na EP U16 (2014), ter EP U18 (2015).

Tomaž Fartek, selektor reprezentance U18:

“Želimo si obstati v A diviziji, saj verjamemo, da tja tudi spadamo. Imamo zahtevno skupino, vendar od izziva ne bežimo, saj se zavedamo, da na tem nivoju ni lahkih nasprotnikov. Kljub temu, da je to prva izkušnja v A diviziji za to generacijo, sem prepričan, da se lahko dobro kosamo s tekmeci. Kot razvojni cilj smo si zadali, da v selekcijo vključimo čim večje število kandidatov, za katere menimo, da bi v prihodnosti morda postali tudi del članske reprezentance, na račun tega pa v Turčijo odhajamo z relativno mlado reprezentanco. Tekmovalnih ciljev si nismo postavljali, saj želimo razmišljati iz tekme v tekmo, osebno pa si želim, da bi se s prvenstva vrnili s pozitivnim izkupičkom zmag in porazov.”