Košarkarji Helios Suns se bodo v 10. kolu Lige prvakov v sredo ob 20.00 zoperstavili nemški ekipi Fraport Skyliners. Prenos tekme si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Šport TV 3.

dsc_6266Na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni, ki so jo dobili košarkarji Fraport Skyliners, se je pri Domžalčanih z 19 točkami izkazal Đorđe Lelić, ki zaradi poškodbe ne bo igral, prav tako bo odsoten Tomaž Bolčina, ki ima težave s trebušnim zidom. Pri nemški ekipi je bil na dvoboju v Domžalah s 27 točkami nezaustavljiv Kwame Vaughn (190 cm, 1990), sicer najboljši podajalec (4,8 podaj na tekmo) ekipe.

STATISTIKA TEKME HELIOS SUNS : FRAPORT SKY

Fraport je v letu 2000 osvojil nemški pokal, štiri leta kasneje pa še nemško Bundesligo, v minuli sezoni pa so se Skyliners veselili zmage v pokalu FIBA Europe. V domači ligi so trenutno v spodnjem delu lestvice, na 14. mestu, z izkupičkom 4:10. Nazadnje so igrali proti Bayernu iz Münchna in visoko izgubili (57:77).

STATISTIKA TEKME FRAPORT SKY : B. MŰNCHEN

Nemški predstavnik je v skupini A na 6. mestu s tremi zmagami proti Arisu, Nymburku in Helios Suns ter šestimi porazi na šestem mestu tik pred domžalsko zasedbo. V zadnjem kolu je ekipa trenerja Gordona Herberta z 71:86 izgubila proti Banvitu.

STATISTIKA TEKME BANVIT : FRAPORT SKY

CELOTNA POSTAVA FRAPORT SKYLINERS

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

”V sredo nas čaka nova tekma v napornem ritmu in nov težak tekmec, ki se je pred dvobojem še okrepil. Mi bomo znova odigrali brez Marcela Jonesa, ki ne sme igrati v Ligi prvakov, tokrat pa tudi brez Tomaža Bolčine, ki ima zdravstvene težave. Poskušali bomo odigrati čim bolje in se uspešno zoperstaviti Fraport Skyliners, ki so absolutni favoriti.”

LIGA PRVAKOV, SKUPINA A, 10. KOLO

Sreda, 21. decembra, ob 20.00:

FRAPORT SKYLINERS : HELIOS SUNS (prenos na Šport TV 3)