Košarkarji Helios Suns, letnik 1999 in mlajši, so se v prednovoletnem času, ko imajo tekmovalni premor v prvenstvu, odpravili v Beograd. Dobili so namreč povabilo prijateljev iz klubov KK Crvena Zvezda in FMP, da se udeležijo tridnevnega gostovanja, na katerem so odigrali dve prijateljski tekmi.

20161229_195544Obe tekmi so fantje odigrali proti ekipi Crvene Zvezde, in sicer eno proti mladinski in drugo proti kadetski selekciji, ki neporaženi zasedata prvi mesti v srbskem prvenstvu. Domžalčani so zabeležili dva poraza, enega z večjo razliko, drugega pa tesno v zadnjih sekundah tekme. Kljub temu pa so si z igranjem proti kvalitetnim, agresivnim in čvrstim ekipam nabrali nove, neprecenljive izkušnje.

Ob košarkarskem druženju so si vzeli tudi nekaj časa za ogled srbske prestolnice in sprehod po samem centru. Pred odhodom domov so si ogledali še tekmo Evrolige med Crveno Zvezdo in ruskim CSKA-jem. V nabito polni Areni so resnično začutili utrip navijačev domačega moštva, kar je prav posebno doživetje, saj 20.000 ljudi vso tekmo skače, navija in v en glas poje pesmi svojega kluba. Z gostovanja se vračajo polni vtisov ter s še večjo motivacijo za delo na treningih v novem letu.