V drugem tekmovalnem dnevu mednarodnega turnirja Caroli Hotels Basketball Cup so mladi košarkarji Helios Suns zabeležili prvo zmago. Tokrat so svojo premoč pokazali proti ekipi New Basketball Lecce, katero so premagali s kar 23 točkami razlike (68:45). Jutri jih čaka odločilna tekma proti Petrarca Basketu iz Padove za napredovanje med najboljše štiri ekipe na turnirju. Tudi tokrat je vodja mladinskega pogona, Gašper Papež, napisal kratek povzetek dogajanja na turnirju.

DCIM100GOPROGOPR2904.

»Oh, kako paše, ko zjutraj budilka zvoni šele po osmi uri. Tekma ob 11.00, tako kot včeraj le, da nam tokrat ni bilo treba iti gledat še obračuna pred nami. Pa še kraj, kjer smo igrali, Alezio, je veliko bližje. Točno, tega še nismo omenili! V organizaciji turnirja, ki poteka pod pokroviteljstvom ene od hotelskih verig, sodeluje kar 7 mest. Istočasno potekata turnirja za fante in, letos prvič, tudi za dekleta. Teh, na žalost naših pubertetnikov, še nismo videli.

Zajtrk smo si privoščili malo kasneje, potem pa pot pod noge (oziroma kolesa) proti Aleziu in naši drugi tekmi na turnirju. Tekemc, skoraj da domači New Basket Lecce, je včeraj doživel visok poraz, tako da smo bili pred tekmo kar sproščeni – morda celo malce preveč. Kar nekaj časa je trajalo, da smo ujeli svoj ritem, Italijani so namreč brez težav držali korak z našimi košarkarji. V drugem polčasu smo se vseeno zbrali, zaigrali odločneje, prišli do varne razlike in tekmo mirno pripeljali do konca. Tako smo prišli do prve zmage na turnirju, katera nas še drži v borbi za polfinale. Jutri nas čaka odločilna tekma s Petrarca Basket iz Padove. Zmagovalec se uvrsti na zaključni finalni turnir najboljših štirih ekip, poraženca pa čakajo tekme za razvrstitev od 5. – 8. mesta. Vsi fantje, z izjemo Izija, ki je včeraj v eni od svojih požrtvovalnih akcij nerodno padel na bok in smo ga zato danes raje spočili, so se vpisali med strelce.

Na italijanske obroke smo se že navadili. Najprej odlične testenine ‘al dente’ za predjed, potem še glavna jed z mesom. Če je tega premalo, pa zraven še zvrhan krožnik solate, na koncu pa nas vedno čaka sladica. Tokrat smo sicer malce pohiteli s kosilom, saj je bilo treba hitro pod tuš, potem pa v staro mesto jedro Gallipolija. Nekaj prečudovitih zgradb, lep razgled z visokih obzidij nad morjem in sprehod se je kar prehitro končal.

Večer pa miren, vsaj za nas trenerje. Fantje pa se, kot vedno, znajo zabavati po svoje. To so taki košarkarski ‘manijaki’, da so še svoj mini koš privlekli sabo! Telefone smo jim pobrali, na voljo jih imajo le za kakšno uro vsak dan. Strah, da jim bo dolgčas, pa je bil odveč. Pantomima, razne igre s kartami, športanje okoli hotela, celo slepe miši se znajo igrat! Preseneča tale naša generacija 2003. Pa še kakšen mlajši zraven.

Pozdrav vsem v Domžale, jutri borbamo za polfinale!«

CAROLI HOTELS BASKETBALL CUP

Sreda, 4. januarja:

HELIOS SUNS – NEW BASKETBALL LECCE 68:45 (20:11, 9:13, 24:11, 15:10)

 GALERIJA