Predzadnji dan pokala Caroli Hotels so se mladi košarkarji Helios Suns udarili z italijanskim tekmecem Auxilium Torino. Tekma je odločala o tem katera izmed ekip si bo zagotovila borbo za končno peto mesto na turnirju. Domžalčani so svojo nalogo opravili z odliko ter brez večjih težav premagali vrstnike iz Torina (61:50). Tako jih jutri čaka še zadnja tekma proti grškemu moštvu iz Patrasa, ki bo odločala o končni razvrstitvi na turnirju. Trener Gašper Papež pa je spet spisal poročilo o dogajanju v Italiji.

20170106_113443

»Na zgodnja jutranja vstajanja smo se zdaj že navadili. Naslednja dva dni bo namreč še huje. Protokol po bujenju je jasen, umivanje, zajtrk, nato pa odhod na tekmo. Čakal nas je prvi obračun razigravanja za uvrstitev od 5. – 8. mesta, nasprotnik pa Auxilium Torino.

Na poti na tekmo pa tisto vremensko presenečenje, ki so nam ga obljubljali že za včeraj. Sneg! Slovenci izpod kamniških Alp smo morali na jug Italije, da vidimo prvo sneženje letošnje zime. No, vsaj za večino je bilo to letos prvič. In verjemite, če smo bili v šoku mi, kako je bilo šele domačinom, ki se jim to tukaj zgodi le enkrat na nekaj let?!

Dvorano najdemo hitro, zunanji mraz pa je prodrl tudi noter. Namreč, to niso ogrevane šolske dvorane, te so v tem času zaprte. Točneje, od 23.12. do 8.01. so vse šole zaklenjene in posledično tudi telovadnice, zato nas gostijo že včeraj omenjeni ‘baloni’ brez ogrevanja. A nervoza pred tekmo naredi svoje, parkrat gor in dol po igrišču, pa smo hitro na delovni temperaturi.

Tekmo smo tokrat lepo kontrolirali. V vodstvu smo od samega začetka, nekaj kriznih trenutkov pa pride le v začetku zadnje četrtine, a David, Mark, Tevž in ostala ‘kompanija’ stvari hitro postavijo na svoje mesto. Prva stopnička do končnega 5. mesta je narejena, malce nas skrbijo le boleče tetive kapetana Jošta, predvidevamo, da zaradi včerajšnje podlage v dvorani, ter Domnovo stegno, ki je včeraj prejelo malo močnejši udarec s kolenom. Ampak, do poroke bo vse ok, a ne?

Popoldanski plan je bil ogled predstave na prostem ob prazniku svetih treh kraljev, a je ta zaradi vremena seveda odpadla. Italijani so nas namesto tega povabili v kino, a italijanska sinhronizacija nikomur ne diši preveč. Tretja možnost je bil obisk morskega muzeja, a je bilo tudi do tja treba kar nekaj peš, zato smo vse skupaj odpovedali in se po svoje zabavali kar v hotelu. Mogoče res ne verjamete, sploh, ker imate zdaj doma polarni mraz, ampak prizori tukaj s snegom, dežjem in močnim vetrom res niso prijetni.

Za zaključek dneva si v hotelu na velikem platnu pogledamo še malo Evrolige. Grški derbi med Olympiakosom in Panathinaikosom mine v močno razgretem ozračju. Se spomnite v naslovu omenjenih jutrišnjih nasprotnikov? Ja, s fanti iz Grčije, točneje iz Patrasa, si delimo hotel. In res so pripravili super navijaško vzdušje. Mi z malce navijanja vrnemo v naslednji tekmi med Realom in CSKA-jem, ko stiskamo pesti za našega Luko Dončića, a se vse konča že po treh četrtinah. Ura je namreč že pozna, treba je počivat za jutrišnji obračun za 5. mesto.

Aha, za jutri zvečer pa nam v hotelu pripravljajo še manjše presenečenje. Naj bi bilo tipično italijansko, sestavljeno pa iz samoglasnikov A in I, ter soglasnikov P in Z. Mala uganka. Pa ne povejte fantom… «

 

CAROLI HOTELS BASKETBALL CUP

Petek, 6. januarja:

HELIOS SUNS – AUXILIUM TORINO 61:50 (19:11, 16:15, 12:10, 14:14)