Košarkarje Helios Suns v torek v Ligi prvakov čaka predzadnja tekma v tej sezoni Lige prvakov. Slovenski prvaki se bodo ob 18. uri pomerili s turškim Banvitom. Tekmo iz Bandirme boste ljubitelji košarke lahko spremljali v neposrednem prenosu na Šport TV 1.

1Domžalčani so na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni dokazali, da se lahko s tekmeci enakovredno kosajo. Ti so v Domžalah odpor domačih strli šele v zadnjih minutah tekme in slavili zmago s 60:53. Med izbranci Jakše Vulića sta se najbolj izkazala Američan Brandyn Curry z 19 ter Čeh Tomaš Kyzlink s 15 točkami. Pri Banvitu, ki bo nesporen favorit obračuna tudi tokrat, je tekmo odločil odlični slovenski reprezentant Gašper Vidmar (210 cm, 1987), ki ga domača zasedba pod košem ni uspela zaustaviti.

STATISTIKA PRVE TEKME HELIOS SUNS : BANVIT 

Poleg Vidmarja slovenske barve v turškem klubu zastopata tudi Edo Murić (202 cm, 1991), ki se je ekipi pridružil v tej sezoni in na prvi medsebojni tekmi v Domžalah ni igral zaradi poškodbe, ter trener moštva Sašo Filipovski.

Glavne vloge v turški ekipi pripadajo tujim igralcem. Poleg že omenjene slovenskega dvojca so tu še Jordan Theodore (182 cm, 1989), ki je s povprečno 17,7 točkami in 7,3 podajami najboljši strelec in podajalec ekipe, odlični Poljak Damian Kulig (205 cm, 1987), ki je na zadnji tekmi Lige prvakov proti Monaku dosegel dvojnega dvojčka (11 točk, 10 skokov), ter Litvanec Gediminas Orelik (200 cm, 1990).

CELOTNA POSTAVA BANVITA

Banvit v skupini A trenutno z izkupičkom 9-3 zaseda drugo mesto, v turškem prvenstvu z desetimi zmagami in štirimi porazi deseto mesto. Leto 2017 turško moštvo ni začelo najbolje, saj sta za njim dva zaporedna poraza. V Ligi prvakov je moralo priznati premoč Monaku (63:65), v domačem prvenstvu pa enajstouvrščenemu Istanbulu BBSK (95:100).

Z domžalsko ekipo je v Turčijo odpotoval tudi Tomaž Bolčina, ki je imel v zadnjem obdobju obilo težav s poškodbo.

Jakša Vulić, trener Helios Suns:
“Banvit je velik favorit te tekme, četudi v zadnjem obdobju beleži nekoliko skromnejše rezultate. Ekipa je pred kratkim ostala brez Cana Mutafa, a se okrepila z velikim turškim upom Furkanom Kurkmazom. Tekmeci imajo zagotovo veliko bolj kakovostno ekipo od naše. Mi se na gostovanje v Turčijo podajamo popolnoma neobremenjeni. Preostali tekmi v Ligi prvakov bomo skušali izkoristiti za čim boljšo pripravo na obračune Lige prvakov.”

LIGA PRVAKOV, SKUPINA A, 13. KOLO

Torek, 17. januarja, ob 18.00:
BANVIT : HELIOS SUNS (prenos na Šport TV 1)