Košarkarji Helios Suns so z odliko opravili s prvo tekmo četrtfinala Pokala Sixt Alpe Adria. Pred povratno tekmo v Domžalah, ki bo na sporedu v ponedeljek, 6. februarja, so si zagotovili 15 točk prednosti. Zasedbo Sixta Primorske so v nedeljo ugnali z 71:56.

mocnikDomžalčani so imeli na svoje zadnje gostovanje na Obali slabe spomine, saj so jih v koprski dvorani tekmeci v tej sezoni že ugnali. Tudi tokrat so obračun začeli nekoliko zadržano. Primorci so povedli s 7:2, a so za tem izbranci Jakše Vulića stopili skupaj in začeli prevzemati vajeti igre v svoje roke. Po petih minutah so še zaostajali s 7:9, do konca četrtine pa se nato povzpeli na +5 (21:16). 

V nadaljevanju so se tekmeci uspeli približati – v 25. minuti je moštvi ločila le točka (24:25) -, a sledil je nov odgovor domžalske zasedbe. Ta se je do odhoda na odmor oddaljila na osem točk naskoka (37:29), odlično igro pa kazala tudi v drugem polčasu, ko je še povišala razliko. V končnici je ta znašala že 21 točk (71:50), Primorci pa so do konca poraz uspeli nekoliko ublažiti.

Pri Helios Suns je bil z 22 točkami (10:11 za dve) in šestimi skoki najbolj učinkovit Cory Remekun, izvrstno tekmo pa je odigral Jure Močnik, ki je 16 točkam dodal kar 11 podaj. Po daljši odsotnosti zaradi poškodbe je na igrišče znova stopil Tomaž Bolčina in ob povratku štirim točkam dodal osem skokov.

Jakša Vulić, trener Helios Suns:
“Za nami je dobra tekma. Dominirali smo v igri blizu obroča, na drugi strani pa dobro zaustavljali strelce Sixta Primorske z zunanjih igralnim mest. Nekoliko težav nam je povzročal le Franklin. Na tem obračunu so kar nekaj priložnosti za igro dobili naši mladi košarkarji. največ Bratec, nekoliko manj Vesel in Oman. Zadovoljen sem, da smo v takšni postavi uspeli igrati tako proti renomiranemu tekmecu. Ta tekma je bila le prvi polčas. Tudi na povratni tekmi v Domžalah bo potrebno pokazati kar se da največjo mero osredotočenosti in resnosti.”

POKAL SIXT ALPE ADRIA, ČETRTFINALE, 1. TEKMA

Nedelja, 22. januarja:
SIXT PRIMORSKA : HELIOS SUNS 56:71 (16:21, 13:16, 17:23, 10:11)
Sixt Primorska:
Radulović 8, Ožegovič, Sanadze 13, Zadnik, Petrović 2, Kosi 2, Zupan 3, Glas, Franklin 16, Ćapin 5, Morina 3, Gajić 4.
Helios Suns: Jones 2, Močnik 16 (11 podaj), Kyzlink 2, Oman, Bratec 8, Curry, Vesel 3, Gorjanc, Remekun 22 (6 skokov), Klavžar, Atanacković 14 (8 skokov), Bolčina 4 (8 skokov).