Vodstvo Košarkarskega kluba Helios Suns se je pred nadaljevanjem sezone zavoljo različnih pogledov na strategijo delovanja članskega moštva in razvoja le-tega v prihodnosti odločilo, da se sporazumno razide z dosedanjim trenerjem Jakšo Vulićem. Tega bo zamenjal Dejan Čikić, ki je v zadnjih osmih sezonah bdel nad delom mlajših kategorij domžalskega kluba.

????????????????????????????????????

Potem ko se je z izpadom v Fibini Ligi prvakov za člansko moštvo Helios Suns končal prvi del sezone 2016/17, se je z 52-letnim hrvaškim trenerjem Jakšo Vulićem klubsko vodstvo temeljito pogovorilo o tem, kako naprej. Izkazalo se je, da se pogledi med obema stranema razlikujejo, kar bi, dobrim odnosom navkljub, na dolgi rok pomenilo neizogiben konflikt. Tako sta se predsednik Helios Suns Aleš Klavžar in Jakša Vulić dogovorila za sporazumno prekinitev sodelovanja, v domžalskem kolektivu pa so sprejeli tudi odločitev, da vsaj do konca sezone na trenerski stolček članske ekipe sede 35-letni Novogoričan Dejan Čikić, trener, ki že osem sezon deluje v KK Helios Suns kot vodja mladinskega pogona in trener mlajših starostnih kategorij.

“Najprej bi se v imenu celotnega kluba ter v svojem imenu želel zahvaliti Jakši Vuliću za osvojen naslov slovenskih prvakov v sezoni 2015/16, za izjemno predano in pošteno delo v celotnem obdobju, preživetem v Domžalah, hkrati pa tudi za opravljeno v prvi polovici te sezone. Po nedavnem sestanku je postalo jasno, da se pogledi vodstva kluba z njegovimi preveč razlikujejo in da ne bi bilo smiselno vztrajati na skupni poti. Tako smo se korektno razšli v prijateljskih odnosih in s čisto vestjo, v klubu pa smo se odločili tudi, da novega trenerja ne bomo iskali izven kluba ter se po osmih sezonah dela z našimi mlajšimi kategorijami odločili dati priložnost Dejanu Čikiću. Kljub mladosti je ta že ničkolikokrat dokazal, da premore ne le znanje, ampak tudi potrebno zrelost, preudarnost in avtoriteto za delo na najvišji ravni, hkrati pa bo še naprej tudi povezovalni člen med člansko ekipo ter mlajšimi starostnimi kategorijami, ki so in bojo še naprej steber delovanja KK Helios Suns,” je ob spremembi trenerja članske ekipe povedal predsednik kluba Aleš Klavžar.