V minulem tednu so se odvili še zadnji boji 5. kroga Pokala Spar, ki so dali pet moštev, ki so se pridružile ekipam Helios Suns, Union Olimpije in Krke med najboljšimi osmimi ekipami. Žreb parov, ki se bodo pomerili na četrtfinalnih dvobojih, se bo odvil v sredo, 1. februarja. Zmagovalci četrtfinalnih dvobojev, ki bodo na sporedu 14. in 15. februarja, pa se bodo 18. in 19. februarja borili za naslov pokalnega prvaka na finalnem turnirju v Domžalah .

4V četrtfinale so bili košarkarji Helios Suns uvrščeni direktno, skupaj s Krko ter Union Olimpijo. Z zmagami v 5. krogu so si mesto med najboljšimi osmimi ekipami zagotovile še drugoligaške Konjice, novinec Sixt Primorska, ter trije prvoligaši – Rogaška, Hopsi Polzela ter Zlatorog Laško.

V sredo, 1. februarja, bo na sedežu podjetja Spar Slovenia d.o.o. potekal žreb četrtfinalnih parov, ki se bodo za mesta med najboljšimi štirimi ekipami borili 14. in 15. februarja. Obenem bodo izžrebani tudi pari zaključnega turnirja, ki bo 18. in 19. februarja potekal v Domžalah. Helios Suns je namreč v tej sezoni prevzel pobudo za soorganizacijo finalnega turnirja najboljše četverice.