Pred drugo četrtfinalno tekmo Pokala Sixt Alpe Adria, ki se bo odvila v ponedeljek, 6. feburarja, ob 19.00, v ŠD Domžale, imajo košarkarji Helios Suns 15 točk naskoka pred Sixtom Primorsko. Na prvi medsebojni tekmi na Obali so bili Domžalčani namreč boljši z 71:56 ter si tako pripravili lepo popotnico za napredovanje v polfinale tega srednjeevropskega tekmovanja.

bratecV ekipi Dejana Čikića je bil na prvi četrtfinalni tekmi najbolj razpoložen Cory Remekun, ki je dosegel 22 točk, Jure Močnik jih je prispeval 16. Pri Primorcih sta izstopala oba tujca – suspendirani Troy Franklin s 16, ter najboljši strelec Lige Nova KBM Duda Sanadze s 13 točkami. Sixt Primorska je imela v januarju manjšo rezultatsko krizo, saj je v domačem prvenstvu zabeležila štiri zaporedne poraze. Na petkovi tekmi 17. kola Lige Nova KBM so košarkarji, ki jih vodi trener Aleksander Sekulić, visoko premagali Portorož (94:61) in prikazali kakovostno ter neustrašno igro.

Naslednjo tekmo bodo košarkarji Helios Suns prav tako odigrali na domačem parketu. V soboto, 11. februarja, ob 19.00, je namreč na sporedu dvoboj 18. kola Lige Nova KBM, tekmec pa znova Sixt Primorska.

Vstopnice za tekmo si lahko zagotovite preko spleta na tej povezavi, prav tako pa na vseh prodajnih mestih sistema Moja karte ter na dan tekme na blagajni dvorane.

POKAL SIXT ALPE ADRIA, ČETRTFINALE, 2. TEKMA

Ponedeljek, 6. februar, ob 19.00:
HELIOS SUNS : SIXT PRIMORSKA

1. tekma:
SIXT PRIMORSKA : HELIOS SUNS 56:71