Domžalčani se bodo še drugič v manj kot tednu dni pomerili z najtrofejnejšim slovenskim klubom, Unionom Olimpijo. V torek ob 19.00 jih na prvi medsebojni četrtfinalni tekmi Pokala Spar, čaka gostovanje v ljubljanskih Stožicah, povratna tekma pa bo v sredo ob 18.00 v ŠD Domžale. Vstop je za vse ljubitelje košarke brezplačen.

simoOba tekmeca sta se v četrtfinale Pokala Spar zaradi udejstvovanja v mednarodnih tekmovanjih uvrstila neposredno. Za obema ekipama je precej različen potek te sezone. Aktualni državni prvaki imajo v tej sezoni precejšnje težave s poškodbami, kar se odraža tudi na lestvici Lige Nova KBM, v kateri se borijo za napredovanje v ligo za prvaka. Na drugi strani so Ljubljančani po slabšem začetku sezone, v katerem so izgubili 5 zaporednih tekem – od tega tri v ABA ligi za le eno točko-, bolje nadaljevali.

Na prvih medsebojnih obračunih v tej sezoni je zmago slavila Union Olimpija (84:76 in 79:71). V Domžalah sta bila najboljša strelca Ljubljančanov Brandon Jefferson (175 cm, 1991) z 20 točkami ter kapetan Mirko Mulalić (195 cm, 1988) z 19 – oba na drugem dvoboju nista igrala-, na drugi tekmi pa sta se s 17 točkami izkazala Jan Barbarič (188 cm, 1995) in Devin Oliver (204 cm, 1992).

Finalni turnir Pokala Spar bo potekal 18. in 19. februarja v ŠD Domžale, kjer bodo zagotovo igrali košarkarji do 13 let. Ti so se uvrstili v finale Mini pokala Spar, v katerem se bodo v nedeljo ob 14.45 pomerili proti Grosuplju.

Dejan Čikić, trener Helios Suns:

“V torek in sredo nas čakata še šesta in sedma tekma v štirinajstih dneh, zato se poskušamo na Uniona Olimpijo pripraviti s pomočjo improvizacije. Ne glede na situacijo v Stožice odhajamo visoko motivirani in z željo, da proti ljubljanski ekipi pokažemo boljšo igro kot minuli teden in na ta način iztržimo boljše izhodišče pred povratno tekmo v sredo.”

POKAL SPAR, ČETRTFINALE, 1. TEKMA

Torek, 14. februar, ob 19.00:
UNION OLIMPIJA : HELIOS SUNS

POKAL SPAR, ČETRTFINALE, 2. TEKMA

Sreda, 15. februar, ob 18.00:
HELIOS SUNS : UNION OLIMPIJA – brezplačen vstop

MINI POKAL SPAR, FINALE

Nedelja, 19. februar, ob 14.45:
HELIOS SUNS A : GROSUPLJE A