Ekipa Helios Suns U13 je v finalu Mini pokala Spar v Domžalah s 65:42 premagala vrstnike iz Grosupljega in tretjič v zgodovini, drugič zapored, osvojila to tekmovanje. 

helios

V prvi četrtini smo spremljali izenačeno srečanje, ki so ga nekoliko boljše odprli Grosupeljčani, ki so tudi vodili po koncu osmih minut. Drugi del je minil v znamenju Domžalčanov, ki so s kolektivno igro na polčas odšli s prednostjo 11 točk.

Na krilih Urbana Klavžarja, ki je bil na koncu proglašen za najbolj borbenega igralca, so košarkarji Helios Suns tudi v tretji četrtini povečali svojo prednost, v zadnjih desetih minutah pa so le še potrdili primat in osvojili drugi zaporedni naslov v tekmovanju Mini Pokal Spar. Najboljši posameznik tekme je bil Klavžar, ki je dosegel 29 točk.

Najboljša peterka:
Urban Klavžar (Helios Suns) – tudi najbolj borben košarkar
Aljoša Koruza (Union Olimpija A)
Črt Čabrilo (Parklji A)
Mark Hal Pehlič (Helios Suns)
Mai Žvegla (Grosuplje A)

Aljaž Belingar, trener Helios Suns:

“Tekmecem čestitam za lepo predstavo. Začeli smo bolj slabo in odigrali izenačeno prvo četrtino. Poznala se je nervoza in pritisk, saj gre za prvo resnejšo tekmo, ki so jo fantje odigrali pred polnimi tribunami, nato pa so se sprostil, zaigrali tako kot je treba in na koncu zasluženo zmagali. Čestitam jim za odlično predstavo.”

MINI POKAL SPAR, FINALE

Nedelja, 19. februar:
HELIOS SUNS : GROSUPLJE A 65:42 (6:9, 25:11, 17:6,17:16)
Helios Suns: 
Kovač 2, Babič, Popelar, Klavžar 29 (10 skokov), Filipovski 5, Vide 10, O. Hribar, D. Hribar 2, Rape 4, Prajs 2, Čajič, Pehlič 11.
Grosuplje: Grebovič, Vidmar, Rozman 4, Toplišek, Žvegla 12, Marentič, Šafarič 2, Benčina 11, Kutnar 5, Šeme 5, Strnad 1, Klančar 2.

STATISTIKA