V ekipi Helios Suns, ki bo v soboto, 25. februarja, proti Rogaški nadaljevala borbo za preboj v Ligo Nova KBM za prvaka, v prihodnje ne bo več Brandyna Curryja in Marcela Jonesa.

????????????????????????????????????

25-letni ameriški organizator igre, ki je državne prvake okrepil pred začetkom sezone, zaradi poškodbe še dalj časa ne bi mogel pomagati ekipi, zato sta se klub in igralec dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Curry, ki je v Ligi Nova KBM v povprečju dosegal 11,9 točke, 3,8 skoka in 5,6 podaje, je že zapustil Domžale in bo rehabilitacijo nadaljeval v ZDA.

????????????????????????????????????

V domovino je prav tako že odšel Marcel Jones, ki se je Helios Suns pridružil decembra, v oranžnem dresu zaigral na desetih tekmah ter postal najboljši strelec ekipe s povprečno 15,5 točke na tekmo, dodal pa je še po pet skokov. 31-letnemu Novozelandcu z ameriškim potnim listom je v minulih dneh z Domžalčani potekla dvomesečna pogodba, ki je zaradi osebnih razlogov – rojstva sina in dejstva, da je družina ostala v ZDA, ni podaljšal. Klub obema igralcema želi uspešno nadaljevanje kariere, Curryju pa tudi čim prejšnjo vrnitev na parket.

Vodstvo kluba intenzivno išče primerne okrepitve za nadaljevanje sezone, v primeru podpisa pogodbe z morebitnim novim igralcem pa bo pravočasno tudi obvestila javnost.