V soboto bodo košarkarji Helios Suns v Rogaški Slatini odigrali tekmo 19. kola Lige Nova KBM, ki bo hkrati tudi prva polfinalna tekma Pokala Sixt Alpe Adria.

????????????????????????????????????

Tekma z Rogaško se bo v soboto v Športni dvorani Rogaška Slatina začela ob 19.00, povratni dvoboj polfinala v Pokalu Sixt Alpe Adria pa bo v ponedeljek, 6. marca, ob 19.00, v Športni dvorani Domžale.

Dvoboj z ekipo Rogaške bo za Domžalčane izjemno pomemben v obeh tekmovanjih – v Pokalu Sixt Alpe Adria košarkarji Helios Suns branijo naslov prvaka iz minule sezone, medtem, ko se v Ligi Nova KBM še borijo za mesto v ligi za prvaka, v katero se uvrsti najboljših šest moštev rednega dela. Domžalčani z 10 zmagami in osmimi porazi zasedajo sedmo mesto.

Pred Helios Suns je tako v naslednjih tednih izjemno težak razpored tekem v Ligi Nova KBM, saj so kar trije od štirih tekmecev, s katerimi se bo moštvo iz Domžal pomerilo do konca rednega dela sezone, na lestvici domačega prvenstva trenutno uvrščeni bolje od aktualnih državnih prvakov. Tako se bodo Domžalčani po sobotnem dvoboju z Rogaško, ki zaseda peto mesto na lestvici, do konca rednega dela pomerili še z novomeško Krko (1. mesto), Hopsi iz Polzele (4. mesto) ter Portorožem (12. mesto).

LIGA NOVA KBM, 19. KOLO / POKAL SIXT ALPE ADRIA, POLFINALE

Sobota, 25. februarja, ob 19.00:
ROGAŠKA : HELIOS SUNS

POKAL SIXT ALPE ADRIA, POLFINALE, POVRATNA TEKMA

Ponedeljek, 6. marca, ob 19.00:
HELIOS SUNS : ROGAŠKA