V četrtek je v kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah potekala slavnostna podelitev priznanj najboljšim športnikom, športnicam in športnim delavcem v občini Domžale v letu 2016. Uspehi košarkarjev članske ekipe in ekip mlajših kategorij Helios Suns niso ostali neopaženi.

slavinec

Tako so kar štiri plakete, tri male in eno srednjo prejeli košarkarji Helios Suns, nagrado za življenjsko delo na področju športa pa je prejel Uroš Slavinec, dolgoletni predsednik in podpornik našega košarkarskega kluba, ki je zaslužen za mnoge uspehe in vzpostavljeno vizijo, sodeloval pa je tudi pri prenovi Dvorane Komunalnega centra, zdaj Športne dvorane Domžale.

Male plakete so prejeli trije rodovi igralcev Helios Suns: fantje U13, ki so minulo leto postali prvaki Mini Pokala Spar ter tekmovanje v državnem prvenstvu končali na drugem mestu, fantje U15, ki so na finalnem turnirju državnega prvenstva sezone 2015/16 izgubili v velikem finalu, ter fantje U17, ki so prišli do tretjega mesta.

Članska ekipa Helios Suns, ki je pod vodstvom trenerja Jakše Vulića v minuli sezoni Lige Nova KBM v finalnem nizu s 3:1 v zmagah ugnala Zlatorog Laško, in se še drugič povzpela na slovenski košarkarski prestol, je prejela srednjo plaketo.

Ob tej priložnosti se občini Domžale zahvaljujemo za vsa priznanja ter podporo. Iskrene čestitke tudi vsem ostali prejemnikom priznanj!