Moštvo Helios Suns se bo v sredo ob 19.00 na uvodni tekmi Lige Nove KBM za prvaka v Športni dvorani Domžale pomerilo z novomeško Krko.

2Novomeščani so uvodni del prvenstva končali na vrhu lestvice elitnega slovenskega košarkarskega tekmovanja, v 22 kolih pa so zabeležili 18 zmag. V rednem delu sezone sta se ekipi pomerili dvakrat in si zmagi razdelili. V Novem mestu so slovenski prvaki na zadnji tekmi koledarskega leta 2016 klonili s 67:78, v Domžalah pa so košarkarji Dejana Čikića 1. marca na dvoboju 20. kola slavili zmago s 84:78.

Na obeh tekmah je bil v dresu Helios Suns najbolj razigran Simo Atanacković – v dolenjski prestolnici je s 15 točkami in 10 skoki v statistiko vpisal dvojnega dvojčka, na zadnjem medsebojnem obračunu pa je 23 točkam dodal šest skokov.

Zagotovo najbolj stalen in hkrati najboljši igralec v dresu Krke v tej sezoni je član slovenske moške članske reprezentance Matic Rebec, ki v povprečju dosega 12,5 točke ter 4,5 podaje na tekmo in je s tem prvi strelec ter asistent svojega moštva. Statistiko je nekoliko skazil le na tekmi zadnjega kola prvega dela Lige Nova KBM, ko je proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi dosegel le šest točk, a je Krka kljub temu tekmo zanesljivo dobila (86:62).

Dejan Čikić, trener Helios Suns:

“Enotedenski odmor pred začetkom Lige Nova KBM za prvaka nam je prišel zelo prav, saj so se igralci osvežili, prav tako pa smo se lahko v miru pripravljali na tekmo s Krko. Gre za ekipo, ki ima zelo široko bazo kakovostnih igralcev, zato bo za pozitiven rezultat potrebo garati od prve do zadnje minute. Upam, da nas bo na tribunah spodbujala čim večje število domžalskih gledalcev, ki bodo zagotovo glasni kot vedno.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 1. KOLO

Sreda, 22. marec, ob 19.00:
HELIOS SUNS : KRKA