Pred začetkom Lige Nova KBM za prvaka je moštvo Helios Suns zapustil češki košarkar Tomaš Kyzlink, ki odhaja v Francijo. V drugi francoski ligi bo branil barve JL Bourga, ki se bori za vstop v prvo ligo.

????????????????????????????????????

Češki branilec se je slovenskim državnim prvakom pridružil minulo poletje, pred tem pa je tri sezone igral za moštvo iz italijanskega Treviglia. Košarko je začel igrati v Pragi, pot pa ga je pred Slovenijo in Italijo zanesla tudi v Španijo, kjer je igral v nižjih ligah. Kyzlink je bil član vseh mlajših reprezentančnih selekcij Češke. Leta 2012 se je z reprezentanco do 20 let prebil vse do srebrne medalje v diviziji B, ob tem pa v povprečju dosegal kar 15,1 točke ter 4,3 skoka na tekmo.

V dresu domžalskega kluba je Kyzlink v prvem delu sezone Lige Nova KBM pustil velik pečat. Zaigral je na vseh 22 tekmah in v povprečju zbral po 11,2 točke ter beležil 3,6 skoka na tekmo. Strelski dosežek sezone je postavil 4. februarja proti Tajfunu, ko je dosegel 22 točk, mejo desetih točk pa mu je v tej sezoni uspelo preseči na 14 tekmah. Ob njegovem odhodu bodo še več priložnosti za igro dobili mladi domžalski košarkarji, ki so v tej sezoni že večkrat pokazali vse svoje kakovosti.

Aleš Klavžar, predsednik Helios Suns:

“V tem kratkem času, ko smo imeli na domžalskem parketu priložnost videti Tomaša Kyzlinka, se je izjemno priljubil tako soigralcem kot tudi domžalski publiki. Z borbeno in nepopustljivo igro je bil vselej eden od vodilnih igralcev na parketu, ki je znal v ekipi sprožiti iskrico, potrebno za to, da moštvo pride do zmage. Tomaš je dobil zelo dobro ponudbo v tujini, ki si jo je glede na svoj odnos zaslužil in klub ga pri tem ni želel ovirati. Zahvaljujemo se mu za vse, kar je za Helios Suns napravil v tej sezoni, vrata v Športno dvorano Domžale mu bodo vedno odprta, želimo pa mu veliko sreče v nadaljevanju kariere.”