Košarkarji Helios Suns bodo v Ligi Nova KBM za prvaka prvič skušali zmagati v sredo, na tekmi tretjega kola drugega dela državnega prvenstva, ko bodo ob 18.00 v Stožicah gostovali pri Union Olimpiji.

1Ljubljančani bodo na obračunu z državnimi prvaki zagotovo skušali popraviti vtis s tekme proti Rogaški, proti kateri so minulo soboto klonili s 74:75. Dvoboj je z metom v zadnji sekundu odločil Dragiša Drobnjak, Rogaška pa je tako zabeležila drugo zmago v Ligi za prvaka.

Izbranci Gašperja Okorna so na uvodu Lige za prvaka visoko, z 78:60, ugnali Hopse Polzelo. Na tej tekmi je bil najboljši strelec ljubljanskega kluba Brandon Miguel Jefferson z 22 točkami, v Rogaški pa je bil s 26 točkami, ob izjemnem metu za dve točki (12:14, 86 %), najbolj razigran Nikola Janković, ki je zbral še deset skokov. Prav Janković in Jefferson sta v tej sezoni najboljša strelca Union Olimpije – Američan v povprečju dosega 14,9 točke, Srb pa 13,7 točke na tekmo.

Na sredini tekmi bo tako najbolj pomembna prav borba pod obročem, kjer bodo košarkarji Dejana Čikića preprosto morali zaustaviti Jankovića, najkoristnejšega igralca rednega dela Lige ABA. To bo velika preizkušnja za visoke igralce Helios Suns, Tomaža Bolčino, Urbana Gorjanca in Sima Atanackovića. Najboljši strelec domžalske ekipe v drugem delu prvenstva je Luka Vončina, ki v povprečju dosega 13,5 točke na tekmo.

Dejan Čikić, trener Helios Suns:

“Union Olimpija je ob Krki po mojem mnenju nesporen kandidat za finale Lige Nova KBM. Kljub temu, da se podajamo k favoriziranemu tekmecu želimo prikazati vse, kar znamo in iskati priložnosti za presenečenje. Za našo ekipo je to precej naporen teden, saj nas takoj po tekmi proti Ljubljančanom čaka zaključni turnir državnega prvenstva U19.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 3. KOLO

Sreda, 29. marca, ob 18.00:
UNION OLIMPIJA : HELIOS SUNS

LESTVICA

1. Krka 2/0 4
2. Rogaška 2/0 4
3. Union Olimpija 1/1 3
4. Zlatorog Laško 1/1 3
5. Helios Suns 0/2 2
6. Hopsi Polzela 0/2 2