V sredo ob 20.00 košarkarje Helios Suns v Ligi Nova KBM za prvaka čaka nova preizkušnja. Domžalčani bodo skušali na domačem parketu zabeležiti prvo zmago v drugem delu prvenstva – v Športno dvorano Domžale namreč tokrat prihajajo Hopsi s Polzele.

2Med seboj se bosta pomerili ekipi, ki imata po uvodnih treh kolih drugega dela najskromnejši izkupiček zmag in porazov, na tekmi pa ne bo zaigral Cory Remekun, ki je zaradi poškodbe že končal sezono.

Košarkarji trenerja Dejana Čikića so najprej doma klonili pred Krko (59:76) in Zlatorogom (60:67), minuli teden pa so v Stožicah izgubili še proti Unionu Olimpiji (73:96). Izkupiček zmag in porazov bo ekipa iz Domžal skušala izboljšati proti Hopsom, ki, tako kot Helios Suns, po treh tekmah drugega dela še niso okusili slasti zmage.

Izbrance trenerja Boštjana Kuharja so ugnale ekipe Union Olimpije (60:78), Krke (64:76) in Rogaške (62:76). Najboljši strelec moštva v drugem delu sezone je Dejan Čup, ki v povprečju dosega 12,3 točke na tekmo.

Dejan Čikić, trener Helios Suns:

“Pred jutrišnjo tekmo je naša ekipa ostala brez še enega igralca, saj je zaradi poškodbe sezono žal moral zaključiti Cory Remekun, ki mu želimo, da se čim prej pozdravi. Čaka nas tekma proti neugodnim Hopsom, na kateri imata obe ekipi enak cilj, to je prva zmaga v Ligi Nova KBM za prvaka.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 4. KOLO

Sreda, 5. aprila, ob 20.00:
HELIOS SUNS : HOPSI POLZELA

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Rogaška 3/0 6
2. Union Olimpija 2/1 5
3. Krka 2/1 5
4. Zlatorog Laško 2/1 5
5. Hopsi Polzela 0/3 3
6. Helios Suns 0/3 3