Pred košarkarji Helios Suns je nova izjemno težka preizkušnja, na kateri bodo poskušali vknjižiti prvo zmago v Ligi Nova KBM za prvaka. Moštvo pod vodstvom trenerja Dejana Čikića se v soboto odpravlja v Rogaško Slatino, kjer se bo na tekmi petega kola ob 19.00 pomerilo z v zadnjem času izjemno razpoloženimi gostitelji.

1Slatničani so drugi del prvenstva začeli odlično in takoj zabeležili tri zaporedne zmage, nato pa minulo sredo na gostovanju za las klonili proti novomeški Krki (68:71). Na Dolenjskem sta bila najbolj razigrana Tadej Ferme in Darwin Davis mlajši, ki sta oba dosegla po 13 točk, nekdanji slovenski reprezentant v mlajših starostnih kategorijah in Američan pa sta v drugem delu prvenstva tudi najbolj nevarna igralca v vrstah trenerja Damjana Novakovića. Davis ml. v povprečju dosega kar 18,5 točke na tekmo, Ferme pa mu sledi s povprečjem 13,8 točke in šestimi podajami na dvoboj.

Državni prvaki v Rogaško Slatino prihajajo z nizom štirih zaporednih porazov, ki ga bodo skušali prekiniti na vročem gostovanju na Štajerskem, kjer so v tej sezoni enkrat že slavili zmago. Na tekmi 19. kola prvega dela je bilo 76:68 za Domžalčane, dvoboj pa je takrat štel tudi za prvo polfinalno tekmo Pokala Sixt Alpe Adria.

Dejan Čikič, trener Helios Suns:

“Na sporedu je tekma proti ekipi, ki več kot zasluženo zaseda prvo mesto na lestvici, saj igra zelo lepo in disciplinirano košarko. Verjamem, da naši fantje še niso rekli zadnje besede v ligi za prvaka in da so sposobni prikazati veliko več kot na uvodnih štirih tekmah.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 5. KOLO

Sobota, 8. april, ob 19.00:
ROGAŠKA : HELIOS SUNS

LESTVICA

1. Rogaška 3/1 7
2. Krka 3/1 7
3. Zlatorog Laško 3/1 7
4. Union Olimpija 2/2 6
5. Hopsi Polzela 1/3 5
6. Helios Suns 0/4 4