Košarkarji Helios Suns bodo v četrtek ob 18.00 odigrali prvo tekmo finala Pokala Sixt Alpe Adria. Domžalčani odhajajo na gostovanje v slovaško mesto Komarno, kjer jih čaka ekipa MBK Rieker COM-Therm, ki je v polfinalu izločila moštvo Zlatoroga iz Laškega.

Dres slovaške ekipe v tej sezoni nosita tudi dva slovenska košarkarja. To sta Siniša Bilić, s povprečjem 15,9 točke na tekmo skupaj z Wayneom Langstonom prvi strelec ekipe, ter Boban Tomić, ki v povprečju beleži 14,4 točke na tekmo. V slovaškem državnem prvenstvo se je ekipa Komarna prebila do polfinala, v katerem je s 3:1 ugnala Levice.

Na drugi strani se Domžalčani v Ligi Nova KBM za prvaka borijo za uvrstitev med najboljše štiri ekipe državnega prvenstva. Kljub temu, da so drugi del začeli s petimi zaporednimi porazi, še vedno obstajajo možnosti, da se prebijejo v polfinale, saj ima trenutno četrtouvrščena Union Olimpija na računu zgolj dve zmagi, enako pa velja za Hopse s Polzele, ki trenutno zasedajo peto mesto na lestvici lige za prvaka.

Na poti do finala Pokala Sixt Alpe Adria so Helios Suns v polfinalu izločili Rogaško, MBK Rieker COM-therm Komarno pa Zlatoroga iz Laškega. Slovaki so na uvodni tekmi polfinalnega niza zabeležili visoko zmago proti Laščanom (80:68), nato pa na drugi tekmi klonili (67:72), a zaradi boljše razlike v doseženih točkah napredovali v finale. Slovenski državni prvaki in branilci naslova prvaka Pokala Sixt Alpe Adria iz minule sezone pa so se do priložnosti za drugi zaporedni naslov v tem srednjeevropskem tekmovanju prebili precej bolj zanesljivo – proti Rogaški so zabeležili dve zanesljivi zmagi, prvo na gostovanju, s 76:68, drugo pa na domačem parketu, s 67:62.

Dejan Čikić, trener Helios Suns:

“Pred nami sta finalni tekmi Pokala Sixt Alpe Adria proti Komarnu, na katerega se pripravljamo kot na vse ostale dvoboje. Gre za ekipo, ki igra precej dinamično košarko ter dosega veliko število točk, je v dobri formi in se je že uvrstila v polfinale državnega prvenstva. Mi bomo dali vse od sebe, da bi iztržili čim boljše izhodišče pred povratno tekmo v Domžalah in poskusili še drugič osvojiti ta pokal.”

POKAL SIXT ALPE ADRIA, FINALE, 1. TEKMA

Četrtek, 13. aprila, ob 18.00:
MBK RIEKER COM-THERM KOMARNO : HELIOS SUNS

2. TEKMA

Ponedeljek, 24. aprila, ob 18.00:
HELIOS SUNS : MBK RIEKER COM-THERM KOMARNO