Moštvo Helios Suns bo na tekmi sedmega kola Lige Nova KBM za prvaka v sredo ob 20.00 gostovalo v Laškem in proti Zlatorogu skušalo zabeležiti prvo zmago v drugem delu prvenstva.

Laščani v tekmo vstopajo ranjeni, s tremi zmagami in tremi porazi, ob tem pa zmage ne poznajo v zadnjih dveh kolih, v katerih so poraz doživeli v finišu dvoboja, najprej s Hopsi s Polzele (73:76), nazadnje še z Rogaško, in sicer po kar dveh podaljških (75:77).

Košarkarji Helios Suns imajo teoretično še vedno možnosti za uvrstitev v polfinale Lige Nova KBM, toda do konca drugega dela prvenstva bodo morali zmago slaviti na vsaki tekmi. Dejstvo pa je, da imajo Domžalčani pred seboj izjemno težek razpored tekem – po sredinem dvoboju z Zlatorogom se bodo v soboto v Športni dvorani Domžale najprej udarili z Unionom Olimpijo, prihodnjo sredo sledi gostovanje pri Hopsih, za konec drugega dela pa v Domžale prihaja še Rogaška.

Sredino tekmo z Zlatorogom si bo možno v neposrednem prenosu ogledati tudi na uradni spletni strani Košarkarske zveze Slovenija (www.kzs.si).

Dejan Čikić, trener Helios Suns:

“Zavedamo se, da je Zlatorog zelo kakovosten tekmec, ki celo sezono kaže odlične rezultate. Dali bomo vse od sebe, da najdemo pot iz negativne rezultatske serije. Odigrati moramo tekmo brez padcev v igri z veliko mero borbenosti in zbranosti.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 7. KOLO

Sreda, 19. april, ob 20.00:
ZLATOROG LAŠKO : HELIOS SUNS

LESTVICA

1. Krka 5/1 11
2. Rogaška 5/1 11
3. Zlatorog Laško 3/3 9
4. Hopsi Polzela 3/3 9
5. Union Olimpija 2/4 8
6. Helios Suns 0/6 6